The Shining

 

Jag har lovat mig själv att försöka titta på The Shining någon gång under veckan (eftersom vi nu har lånat den). Den är ju klassad som "Skräck-klassiker" och en "bara måste se någon gång under sin livstid"-film så det känns som om jag inte har något val. Dock har all ork och lust försvunnit för att titta på film, men jag får väl helt enkelt tvinga mig själv att titta.

Sen att det är en Stephen King-roman från början gör att jag bara måste se den. Jag är ju lite halvt förälskad i filmerna som är baserade på hans romaner. Dock har jag fortfarande inte läst någon roman av honom, de är ju så jäkla långa!

Gick inte att hitta någon bra orginaltrailer så jag fick ta en "fan made" eller även kallad "tribute trailer". Alltså så har en vanlig människa slängt ihop den, dock var den i väldigt bra kvalitet.

Orginaltitel: The Shining
År: 1980
Regi: Stanley Kubrick
Skådespelare: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd mfl.

Författaren Jack Torrance söker jobb som vintervaktmästare på ett isolerat hotell i Coloradobergen. Under anställningsintervjun får han reda på att den förre vaktmästaren blivit tokig av ensamheten och isoleringen och dödat sin fru och sina två barn. Jack avskräcks inte, utan flyttar till hotellet med sin fru och sin son Danny, som har en förmåga, "The Shining", att se syner och händelser från det förflutna. Hotellets kock Hallorann har samma förmåga och varnar Danny för rum 237 på hotellet…

(filmbeskrivning från filmtipset.se)

Ta-hand-om-dig-själv-söndag

Det kör vi på!

Läxa, läxa, läxa

Usch så jobbigt, varför får man läxor? *suck*
Vi har en engelska läxa där vi ska "intervjua" någon, sångerska, skådespelare, karaktär, vem som helst! (Den är ju så klart fejk.) MEN, vi får inte skriva bara frågor och svar, utan vi måste få allt i en sammanhängande text.

Så ja, det blir ju lite knepigare. Jag vet början, men sen fastnar det. Jag vet inte riktigt hur jag ska fortsätta. Blä, och det måste vara klart tills i morgon.

Grattis Lina!

Anna, hjälp mig nu

Du som vet endel om Magnus Betnér, är det inte Ebba von Sydow som är ett av hans hatobjekt? I så fall är det lite roligt att han faktiskt följer henne på twitter.


Slapp vecka

Jag hoppas verkligen det kommer hända liiiite mer under nästa vecka (men ge mig inte läxor och prov för guds skull!).


Vad ska ni hitta på i veckan?

Ibland tänker jag inte innan jag talar

Jag: Mamma, jag har en fjong i huvudet.

Mamma: Du har en vad i huvudet?!

Pappa: HAHA!

 

Jaha, fjong=penis. Jag syftade ju såklart på att jag har en virvel i pannan som gör att jag har ett antal hårstrån som står rakt upp i luggen. Det är vad jag kallar fjong, men tydligen så blir det visst fel om man säger så.

 

Jag har en känsla av att jag möjligtvis kommer få höra det ett tag framöver.


Hur kunde jag missa det?

Till vildingarnas land hade ju för sjutton premiär igår! Men jag är alltid pank (som ni säkert vet vid det här laget) och att gå på bio är ganska dyrt (+ filmerna kommer inte till vetlanda förens de redan visats i hela sverige) så jag får allt vänta tills det att den kommer ut på dvd så man kan hyra den.

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, eller hur är det nu man säger?



Orginaltitel: Where the Wild Things Are
År: 2009
Regi: Spike Jonze
Skådespelare: Max Records, Catherine Keener, Mark Ruffalo, Forest Whitaker (röst) mfl.

Filmen berättar historien om Max, en oregerlig och känslig pojke som känner sig missförstådd och som rymmer hemifrån till Vildingarnas Land. Max landar på en ö där han möter mystiska och besynnerliga varelser vars känslor är lika vilda och oförutsägbara som deras handlingar. Vildingarna längtar desperat efter en ledare som kan guida dem, precis som Max längtar efter ett kungadöme att härska över. När Max krönts till kung, lovar han att skapa en plats där alla blir lyckliga. Max upptäcker snart att härska över sitt kungadöme inte är så enkelt och hans relationer där visar sig vara mer komplicerade än var han trodde från början.

Baserad på boken med samma namn av Maurice Sendak.

(filmbeskrivning från sf)


Sötare än socker

Detta brukar inte vara något jag faller för i vanliga fall, men denna gången gjorde jag det, hårt. Verkligen inte min musiksmak men jag föll verkligen för hennes sockersöta stämma. Sen verkar hon vara en väldigt säker tjej och blandat både sockersött med rockbrud. Sånna gillar jag!


Låten finns även på Spotify, klicka -HÄR-



Hey Monday - 6 Months
You're the direction I follow to get home
When I feel like I can't go on, you tell me to go
And it's like I can't feel a thing without you around
And don't mind me if I get weak in the knees
'Cause you have that effect on me, you do

Everything you say
Every time we kiss, I can't think straight
But I'm okay
And I can't think of anybody else
Who I hate to miss as much as I hate missing you

Months going strong now, and no goodbye
Unconditional, unoriginal
Always by my side
Meant to be together
Meant for no one but each other
You love me, I love you harder so

Everything you say
Every time we kiss, I can't think straight
But I'm okay
And I can't think of anybody else
Who I hate to miss as much as I hate missing you

So please, give me your hands
So please, give me a lesson on how to steal, steal a heart
As fast as you stole mine, as you stole mine

Oh and everything you say
Every time we kiss, I can't think straight
But I'm okay
And I can't think of anybody else
Who I hate to miss as much as I hate missing you

So please, give me your hands
So please, just take my hand.

Vad händer?

Bloggsuget sjunker, statestiken sjunker och bloglovin följarna försvinner.

Vart kommer detta hamna?

Besvikelse

Ne usch så ledsen jag blir. Hur blir det nu med gymmet och min plan att gå ned i vikt?
Klicka här ---> LÄNK

Såhär går...

0-76b3719c5e0ac4e4c8327b329bcf9da0.png

Kolla varifrån!

Såhär går det om man inte får någon sömn på natten. Man försover sig, hinner inte äta frukost och måste äta frukost själv på ett café. Helt, helt ensam.


Syns det...

25375f75ccb39c7644220cd8ce91055e.png

Kolla varifrån!

Syns det hur trött jag är eller? Fick bara några timmars sömn i natt bara för att jag skulle till sjukgymnasten. Blä!


Förändringar

Hela dagen så har blogg.se haft en massa problem (började redan natten mellan onsdag och torsdag egentligen) och man har i stort sätt inte lyckats komma in på bloggen. Men sen nu äntligen får man komma in och oj så anrolunda det såg ut! Tycker dock, trotts att det känns ovant, att det nog kommer funkar mycket bättre som det är nu.

Vad tycker ni blogganvändare?




Funkar det nu?

Någon mer än jag som inte ha fått komma in på blogg.se idag? Jag är inte helt säker på om ens detta kommer synas på bloggen.

Min lillasyster verkligen älskar mig

När jag är på msn, typ. Eller inte alls. Hon tycker jag mest är jobbig. Undra varför?




Hjärnan har tagit semester

Osocial och allmänt borta, det är så jag känner mig just nu. Jag förstår inte, det räcker med att stiga upp ur sängen och sedan är jag helt slutkörd. Hur kommer det sig?

Så alla ni som skickar sms eller klickar er in på denna blogg, förlåt att jag är så kortfattad men jag orkar inte använda hjärnan. Jag är bara för seg i kroppen för att orka helt enkelt.

Dödssjuk

Jag måste verkligen vara jätte sjuk, jag menar annars går man väl ändå inte och städar rummet sådär? Inte jag i alla fall.

Herre gud jag måste vara jätte sjuk. Tror inte jag överlever denna veckan.
Man ser ju till och med mitt golv!

God natt, eller?

Haha erkänn, jag måste ju ha sveriges snyggaste påslakan. Jag menar hallå?! Hästar är ju bara så fint
att ha på täcket och kudden.

Jag ligger just nu nerbäddad i min säng och är hur trött som helst. (Fryser gör jag med, som kanske syns på bilden?) Tur att det finns doftljus som piggar upp i dessa deppiga tider. Men vad sjutton blev jag trött av idag egentligen? Att stiga upp?

Ja tydligen. Visst är det roligt att vara sjuk?

Bloggtips á la Zooda -Del 3-

Del 3

Skippa alla engelska förkortningar! Lol, btw, atm... Ja ni fattar kanske? De passar inte. Sen att man använder förkortningar som ex, osv, t ex och liknade är en stor skillnad. Det är ord som de flesta redan vet om och som inte är "populär-ord".

Även om man har en blogg där de flesta läsare är runt 14-15 år så måste man tänka på att det kan finnas en aning vuxnare publik också och alla vet inte vad dessa förkortningar betyder. Sen känns det väldigt jobbigt att läsa, ungefär som en massa smileys.

Osocial

Förlåt för att jag är så oaktiv och osocial, men jag känner mig som en degklump i hjärnan just nu så orkar inte skriva något särskillt. Hörs när jag mår lite bättre!

The survivor

God morgon! Jag överlevde natten, det ni (fast har en sjujäkla huvudvärk så fick nog inte i mig tillräckligt med vätska som jag gärna vill tro).

Jag är sååå fin i morgonruffs, inte sant?

Nu ska jag ner och försöka att äta något. Kan bli spännande och se hur detta går. Fast redan igår kväll så gick det faktiskt att äta något sådär (mådde dock fruktansvärt illa efteråt, usch) så det ska nog kanske funka nu med.

See you later!

Say what?!

Okej ni får kalla mig helt efter, ute och allmänt seg (jag är inte så fruktansvärt insatt på svenska kändisar som ni kanske märker).

Men sen när blev Peter Jöback bög?!
Tydligen var det något som precis aaaalla redan visste, jaha.
Jag hade fått för mig att han hade fru och barn? Oops, fel kändis tydligen.


Artikel


Smart uppfinning

Jag tyckte nyss att jag en av sveriges största idioter när jag skaffade twitter, men inte längre. Eftersom jag är så jäkla skrivkåt (jaja här hitta vi på nya ord minsann) så har min blogg blivit bombaderad ett antal gånger med en massa, mycket onödiga, inlägg. Men inte nu inte. Nu kan jag minsann skriva av alla skit som inte har någon betydelse. Ha, vad smart jag är!

Pssst. Lollo, ge mig din twitter då!.
Mine Twitter.

Yes! Bara det som fattades!

Har haft nu, säkert i en vecka, en konstig känsla i magen. Ungefär som man varit en aning bakis, vilket har varit störande då man sagt till sig själv "Jag ska aldrig, aldrig dricka igen" trotts man inte ens tittat på alkohol på ett bra tag.

Jaja, sak samma, i alla fall så skippade jag frukosten idag (tack gode gud!) och åkte iväg till skolan men kände redan på bussen att något var fel. Upptäckte sen att jag hade bara en lektion under dagen så ringde mamma och bad henne hämta mig då jag faktiskt mådde ganska dåligt. Typ illamående och kände mig svimfärdig.

Mamma kom och hämtade mig, inget problem där, jag kom hem men där tog det stopp. Hungrig som attan tänkte jag äta lite och det fick jag minsann ångra och sen dess har det varit ett helvete. Allt jag äter kommer snabbt upp igen om man säger så.

*suck*

Vinterkräksjuka? Ganska stor chans är jag rädd för.

Twitter, why?

Jag skaffade precis twitter, varför? Det är precis som när jag skaffade facebook, jag hade inte en aning om vad jag skulle ha det till. Eller ja, jag vet fortfarande inte varför jag har det.

Har man tråkigt så har man.

Bloggtips á la Zooda -Del 2-

Ja jag har ju ändå inget vettigare för mig att göra.

Del 2

:D :) :( :O :P - Försök inte ens använda dem. (Jag vet att jag har gjort det några gånger så måste ta till mig av detta!) Det finns inget värre än att läsa en massa text med smileys. Det känns jobbigt och oseriöst att läsa en text insprängt med :) :O :P :D >< osv...  Sen måste man tänka på att smileys kan betyda olika för vissa, att de ändras med tiden, det kommer nya som kanske inte alla känner igen och att det kan finnas lite äldre läsare som inte förstår smileys över huvudtaget.

Men jag vet att det är svårt att ge upp de små "gubbarna". Själv är jag en smiley-knarkare så det bara skriker om det! (Ni ska se mig när jag skriver på msn, speciellt för något år sedan. Det var mer "gubbar" än text många gånger.) Men på bloggen försöker jag verkligen att inte ta med en massa smileys och skriva mera "neutralt".

Vad tycker ni om smileysarna?

Ehm .. Jaha?

Och vad gör man nu?
Ligger här på soffan efter att ha slumrat till lite och nu undara jag vad sjutton man ska hitta på? Inte lätt när man inte känner sig sugen på något. Inte ens att titta på film! -Då är det illa!

Den som säger att den har haft en värre dag än mig stryper jag

Seriöst jag klarar inte ens av att säga just nu vad som hänt. Det var ju inte ens mitt fel, jag råkade bara vara på fel ställe vid fel tidpunkt.

Jag dör.

Okej jag skaaaa!

Tjat, tjat, tjat. Men så, nu är det gjort! Jag har äntligen tömt mobilen på sms.
Fast det kanske var dags?



Ego

Man kan ju bara drömma om att försöka ta kort på en katt i detta hus. Här härskar två egokatter som båda vill vara med på bild. *suck*

Alltså det är en katt som sticker fram huvudet precis när jag tar bild.


Jag är nog sjuk

Jag menar bara titta hur mycket jag svettas:


Eller så kan det ju vara så att det är en ansiktsmask. Vem vet?

The depression won't go bort...

Jag har kollat allas bloggar jag känner (typ Annas, Claras & Min, Sannes, Jossan och Jennie) 25 gånger vadera (ingen tycks vilja uppdatera), jag har kollat alla "kända" bloggare (typ kissie, amir och hela den bunten av idioter) 10 gånger, jag har spelat en massa spel på king, lyssnat på musik tills att högtalarna blivit alldeles varma, gått in på msn 13 gånger, plockat undan där nere, bakat cheesecake, tittat till mobilen 7 gånger, jag har läst all kändisskvaller på Posh24, kollat in Bitterfittan, Spiderchick och Egoinas blogg 22 gånger, tvättat mina kläder och ja jag vet inte vad mer.

Depressionen sitter fast som ett äckligt tuggummi under skon.

Hur mysigt känns päls nu?

Jag skulle aldrig, ALDRIG få för mig att ha på mig päls. Skulle ni?

Alla ni som älskar att bära en massa päls, titta noga noga på denna video.
Stäng inte av den.
Tycker ni kan gott få veta hur era kära jackor, vantar och mössor blir till.

Klipp hittat hos Bitterfittan.

Så mycket bättre än orginalet

Är det något jag älskar så måste det vara Remixer/Covers. Eller jag inte alla, men när de gör pop låtar till rock och liknande. Tycker faktiskt att 8 utav 10 gånger så blir det så mycket bättre!

You Me At Six - Poker Face

Bloggtips á la Zooda -Del 1-

Jag är väl kanske fel person att skapa en bloggskola med tanke på att jag inte har så många läsare, men tyckte det var en rolig sak efter att jag fått önskemål om det. Så jag testar.


Del 1


Börja med på att tänka på hur du skriver. Alla gör stavfel ibland och så, sånt händer, men tänk på att inte göra det för ofta. Det kan bli väldigt jobbigt att läsa stavlfel om och om igen, och det kan även få koncentrationen att gå från textens innehåll och syfte till just stavfelet.

För att slippa dessa stavfel kan man lätt söka på just de ord man är osäker på på google (eller liknande) eftersom den har en viss rättstavning. I allra bästa fall ska/kan man göra inlägget först i Words (eller liknande program) och sedan helt enkelt kopiera in det.

Ex.

God morgon!


Jag har kanske sveriges äckligaste andedräckt, håret är jätte flötigt, ansiktet är fett och jag är hungrig som attan men orkar inte stiga upp.
God morgon!

Projektet - done!

Ja det var ju inget stor så, haha folk tror väl att jag målat hela rummet limegrönt eller något. Nej nej så allvarligt är det inte, ganska fjantigt faktiskt.

Men men, klicka -HÄR- för att komma till mitt lilla projekt. Kan ju finnas lite småsaker kvar att fixa på, men det kommer ju med tiden.

Jag får allmäna spasmer

Mitt rum är så fruktansvärt stökigt att de flesta antagligen ens inte skulle vilja sätta sin fot i det. Men jag orkar verkligen inte städa, jag orkar verkligen inte. Inte för det spelar någon roll för jag har ingenstans att göra av skiten för tillfället.

Jag blir helt deprimerad och får allmäna spasmer när jag ser mitt rum.

Segot blir segare

Jag kanske kommer vara lite seg nu framöver (typ denna helg som max tror jag) för jag håller på med ett litet projekt just nu. Så min blogg kanske inte kommer vara sådär jätte intressant då jag kanske inte skriver så himla mycket.

Fast ni är ju väldigt välkomna att klicka er in i alla fall. Det skadar ju aldrig.

Back in the morning

Känner mig inte på topp idag, inte för fem öre. (Sovit lite för lite inatt, går på en massa tabletter just nu (pga mensen), mår illa och är jätte deppig.)

Så ja, jag känner mig inte på topp som jag sa, vill helst bara gå och gömma mig under en sten. Så orkar inte blogga något vidare idag. Tänker bara vara seg och skita i allt för ett tag.

Hörs i morgon!

Ojsan

Det blev visst inget att vara uppe hela natten och dygna. Vi kom på att vi hade lite kvar att redigera på morgonen och då kanske det inte är så lyckat ifall man halvsover?
Jaja nu sitter vi här och är lite nervösa (jag i alla fall). Vet inte vad folk ska tycka om våra bilder och hur de kommer reagera. Hoppas bara de ska tycka om dem.
Önska oss lycka till!

God natt?

Nej nej nej, inte god natt! Här ska det minsann stannas upp heeeeela natten.

Haha, hörs om ett tag kanske.

Nej, nej, nej. Vi har INTE blivit "fjortis". Detta är faktiskt till
temat i morgon. Haha, vad trodde ni va?

Älska Mig!


FOTO: Lina Johansson
REDIGERING: Clara Spånberger

Phju! Nu är vi väl äntligen halvvägs genom redigeringen till alla bilder för morgondagen. Känns som om vi aldrig kommer bli klara (jobba hela natten?).

Kaffe, kaffe och socker ska väll lyckas hålla oss vakna?

Varför jag är vegetarian

Eller ja, en av anledningar.


Premiär i morgon (22/1)

Gud vad jag vill se denna (och Clara med för den delen). Synd bara att jag är pank, och när jag väl får pengar sen så har jag en massa skulder.


Daybreakers


Nu drar jag

Till Clara!
Hörs senar, bye bye!

Sooooooja koooorv

Jag och Madde tog en fika efter skolan och gjorde upp hemliga planer inför nästa helg (mohaha!). Efter det så stack vi till willys för att möta mamma och de som känner mig vet nog vid det här laget att jag kan få mina små ryck. Alltså jag beter mig inte riktigt som vanligt folk.

Så jag sprang (eller ja, gick) alltså runt med madde och sjöng sojakorv efter att jag hämta just det.

-Soja, soja, soja koooooooooooooorv. Sooooooooooooja korv, korv, korv. SOJAKORV!

Har inte tanter något bättre för sig än att titta på en sprallig tonåring med sockerkick?




Dagnes lärdom

Det är inte lätt att slipa en vägg. (gav upp efter 20 minuter) *suck*

Titta hit och

OBS, Inte samma länkar.

Sveriges befolkning

Nu tycker jag allt att ni ska klicka -HÄR-!
Eller på bilden. 
Ni måste ju bara se lite av mina och Claras bilder, eller hur?

Underbart att heta Lina just nu

Tvättberget på mitt rum är högre än kilimanjaro, dammråttorna lever fritt i rummet, kaninen har skitat ner buren något fruktansvärt och väggen behövs slipas. -Fruktansvärt underbart att heta Lina just nu, verkligen.

Bara att sätta igång antar jag.

Jag och Clara dissar Spotify

Det måste vi bara göra efter att våran favoritlåt inte finns med. Jag menar hur kan de inte ta med denna låt?


Tråkblogg

Ja jag måste vara den tråkigaste bloggaren i hela sverige just nu. Jag menar hur ofta uppdaterar jag nu för tiden? Inte så ofta i alla fall. Vet ni vad det beror på? Jag somnar, haha. Det är faktistk sant! Jag lägger mig på soffan för att titta på tv men somnar!

Skolan pumpar ut all ork.

Man kanske skulle satsa på att ligga på sjukhus resten utav livet? Då får man ju ha på sig detta snygga
skynke och träffa såååå snälla sköterskor (ironi).

Jag hade...

0-40eb9ab838c4fdeab0e7495e25f3a720.png

Kolla varifrån!

 

Jag hade ju inte riktigt väntat mig det här när jag beställde den. Jaja, en trevlig överraskning i alla fall.


Update: Smakade ungefär som att dricka ett sockerpaket med sugrör. Kan berätta att jag drack inte ens halva (och att jag troligen inte kommer gå dit på ett tag, dålig service och äckliga saker).


Under tio ton kläder kan man hitta saker

Som t ex en viss mobilsladd som jag har letat efter som en idiot. *suck* Så här kommer väll inläggen jag tänkte göra tidigare idag men inte kunde.


Gårdagens köp:


Klicka för större bild.

2 par jeans. Eller ja typ. Det ena paret (den med "knappar" nere på byxbenet)
har ju ingen gylf och så. Alltså det är som leggins fast med jeanstyg så jag vet inte
rikigt vad jag ska klassa dem som.
Helt otroligt nog så köpte jag faktist ljusa jeans! Jag brukar ha så himla svårt för det
i vanliga fall, men tänkte att jag måste ge mig på lite ljust med.


Sveriges kanske minsta öronhängen genom tiderna? Oh ja.
Men de är väldigt behövande just nu då jag faktikst är fruktansvärt trött på mina
ringar i öronen och dessa små små öronhängen lär knappast märkas så väl och inte
"störa" när man har andra öronhängen. Billiga var de med!
75% rea, vilken innebar att jag behövde betala 22,50:- inte så farligt dyrt
minsann.



Vem behöver en kar?

Eller stavas det en karl?

När man har sig själv? Herregud vad duktigt jag är egentligen. Först bygger jag ihopp en bokhylla, sedan en byråliknande sak och nu har jag spacklat min vägg. Fyfasen asså. Snart ska jag desutom måla hela mitt rum, en spegel, två hyllor och ett nattduksbord.

Jag kommer helt klart klara av att leva singel hela livet. Inga som helst problem!

Helt otroligt vad jag kan va?


Nu ska jag bädda sängen och sedan sova några timmar.

God natt!


I morgon bli det läkaren


Nyduschad och fräch, skönt! Man kan faktiskt känna sig en aning svettig efter att ha plockat i ordning lite på sitt rum (syns dock ingenting) och spacklat väggen (jag börjar bli så händig nu så jag funderar på att joina Äntligen Hemma teamet.).

Och nu tänkte jag hålla mitt löfte med lillasyrran och göra varm chokladmjölk där nere men sen måste det bli sängen. Vet ni varför? För jag ska till läkaren! Buhu jag gråter stora floder här hemma nu (eller inte). Jag ska nämligen rönka (stavas det så tro?) mig eftersom jag har så ont i handlederna och knäna. Får se ifall jag lyckas bli självlysande på kuppen. Kan ju vara ett roligt party-trick.

Och ja, jag ska leta efter "Var seriös när du tar ego-kort"-kurser. Jag lovar!

"Piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip"

Jag skulle behöva en sådan där pip-ljuds censur som de har på tvn just nu. Varför?
För jag kan inte hitta min )¤%/¤&&(&="((¤& (=istället för en massa svärord ni stackars läsare behöver läsa) sladd! Jag bli både galen och frustrerad. Har flera inlägg som jag behöver bilderna på min mobil för, men vart finns min sladd? Ja om jag visste det skulle jag väl ändå inte sitta här och svära för mig själv.

Ååååh! Var sjutton är den? Jag har ju letat överallt!

Vem behöver hund?

Jag har ju en katt som tror han är hund.

1. Han älskar att leka aport (stavning).
2. Eftersom han är lite halvt innekatt så går vi ut med honom med koppel.
Är inte det typiskt hund eller?

Antingen var det inte bra att han växte upp med en hund, eller så är han helt enklet dum i huvudet.


Vad är meningen..

..med att bli väckt vid halv tio för att äta frukost med familjen?

Hallå? Har inte familjen upptäck ännu att jag är lika agressiv som en arg vithaj på morgonen? Jag fattar inte varför de vill ha ned en agressiv Lina till frukostbordet som bara fräser.

Jag kommer aldrig förstå mig på dem.

Sjuk?

De sista 2-3 dagarna så har jag varit sjukt törstig och trött 24/7. Och då pratar vi inte om lite sådär halv dåsig, nej nej. Ibland när jag ska resa mig upp från en stol, eller helst när jag ska kliva ur bilen, så vet jag inte hur jag ska orka. Jag skulle allvarligt talat kunna sitta kvar ute i bilen i -3 grader bara för jag orkar inte resa mig. Jag skämtar inte! Så jäkla trött i kroppen är jag att jag vet inte hur jag ska orka resa mig upp ibland. Det finns ingen ork för att ens flytta sig det minsta lilla.

Och som jag skrev innan, törstig som attan har jag blivit. Dricker som bara den. Jag har nog knappast druckigt såhär mycket i hela mitt liv tror jag.

Det känns som om kroppen förbereder sig för något, men vad? En sjujäkla förkyldning som heter duga eller?

Coyote Ugly



Nästa gång jag ska utöka min filmsamling så ska jag absolut kolla efter den.

Någon som har sett den?
Sjukt bra är den i alla fall (enligt mig). Jag har nog redan sett den 27 gånger, men jag vill fakiskt äga den i alla fall.


En av favoritscenerna:

"Bar Riot Scence"


När Violet äntligen får lite ökat självförtroende.

Favorit skådespelerare

Utan någon speciell ordning.


Vilken film ska jag snart gå på?

Paranormal activity!


Och med vem?
- Jo Jonna, lillasyster.

Hon har gett mig varningar om att hon möjligen kan skämma ut mig då hon är ganska säker på att hon kommer skrika rak ut. Fast jag tror inte det kommer så många mer, det är bara min och Jonnas platser som är bokade (och då är det ändå första dagen den visas i vetlanda) så det är lugnt ifall hon skulle råka göra det.


Sorry för dålig uppdatering idag, men som sagt skolan tar ju en massa tid.

Clara har...

1e812647ad25d04255a40dd18dbbc3ca.png

Kolla varifrån!

Clara har fått en stalker! Denna man ni ser på bild var Claras poesilärare i 6:an och idag följt efter henne i både tidningar och böcker. Läskig!


"Och helt plötsligt kände jag mig emo"

Jag, min himla klant, kliade på min brännskada som fortfarande inte läkt på långa vägar. Det klias som attan! Och självklart lyckades jag "fastna" med nageln och riva bort den sista biten av rugan.

Äsch, sak samma tänkte jag först, till dess att det började blöda som sjutton så jag gick bort till skolsköterskan (följ mitt exempel nu Jennie) för att få ett plåster eller liknande så jag slapp blöda ner matteböckerna (och jag var i samma koridor så det var så smidigt så).

Jag:
*knackar* Ursäkta?
Sköterskan: Ja hej, kan jag hjälpa dig med något?
J:
Ehm, jo jag var lite klantig innan och kliade upp ett sår och nu vill det inte riktigt sluta blöda. Har du något plåster man kan få?
S: Ja men självklart!
Sköterskan går till något skåp och hämtar plåster + något att torka av armen med och sedan torkar hon av armen (som om jag inte kunde göra det själv).
S: Men guuud vilket fint sår!

Ehm, jaha? Och hur svarar man på det då?

Jag hoppades på ett rykte

Men tydligen var det inte bara ett rykte denna gång, det var sant.
*snyft*



Och tydligen är han visst gift med Jennifer Carpenter, hon som spelar hans syster i serien Dexter. Jaha ja, där ser man.


.    Michael C. Hall                                                            Jennifer Carpenter

Deprimerande

Jag har skickat 2 (eller så var det 3) sms till Clara men har inte fått något svar (hon har inte dött va?). Då testade jag att ringa, men tydligen har hon stängt av mobilen (vill hon inte veta av mig tro?).

Jag chansar på att hon ger hämd för att jag inte kom till skolan igår, så jag måste gå här i korridorerna, ensam. Helt ensam.

Deprimerande.

Brand

Någon som vet hur lång tid det tar att släcka en brand egentligen? För när jag åkte till skolan idag så stod det fullt av brandbilar på vägen (så vi var tvungen att ta en liten omväg) och det rök som sjutton så det verkade ju som om det fortfarande var någon form av brand kvar. Men i artikeln står det att branden "anmäldes" vid tjugo över ett inatt. Hur lång tid tar det att släcka en brand egentligen? Bara nyfiken.



Ville bara säga med att jag lider med de som just nu inte har något hem och allt brunnit upp. Måste vara fruktansvärt.

Trött

Lyckades somna vid ett inatt, alltså fick jag fyra timmars sömn inatt. Vilket leder till att jag nu sitter här, desorienterad, sliten och trött. Och så ska jag klara av dagen u t a n att somna.

Önska mig lycka till!

Har fastnat

Vet att klockan är mycket och att jag borde sova, men jag hittade en gammal novell som jag tror jag skrev uppe i gamleby (okej så gammal var den väl inte) och kände för att skriva in den på datorn. Man vill ju gärna inte sluta när man väl fått lite flyt igen.

Men det är skolan i morgon, måste nog sova kanske?

"Inget namn ännu"

Hon tittade på sig själv i den skitiga spegeln. Hon såg en flicka. En flicka med brunt, livlöst hår med början till en blond utväxt. Håret var slitet och hade inte blivit klippt på länge. Luggen hade växt sig lång och hängde för hennes ansikte och i nacken hade det bildats små tovor. Hon tog den långa luggen och förde den bakom ena örat. Ansiktet som tidigare varit dold bakom luggen syndtes nu. Pannan var fettig och finnig, ögonen var mörkt blågrå med långa mörka ögonfransar. Under ögonen så började små mörka ringar uppenbara sig efter alla dessa, nästan helt, sömnlösa nätter. Kinderna var bleka med undantag för några små röda finnar som lös under huden och läpparna var ljustrosa och torra.

 

Hon stängde på vattnet och sträckte ut handen till kranen där vattnet flödade. Kallt. Hon formade sina händer till en skål, fyllde dem med iskallt vatten och tvättade sin feta, blanka hy. Händerna domnade bort och det stack i ansiktet, men hon fortsatte att tvätta. Hon gnuggade sin feta hy fanatiskt med det kalla vattnet tills hon inte längre kunde känna något.

 

Hon stängde hastigt av kranen och sträckte sig för att ta en av handukarna som hängde på väggen. Hon torkade sig varsamt med den mjuka handduken, tog bort den feta, oljiga huden som ersattes till en tillfälligt fräsch och torr hud. Hon torkade händerna, ansiktet och halsen och tittade sedan upp för att ta sig en ny titt i spegeln. Hon möttes av samma flicka i spegeln igen. Flickan i spegeln var trött, sliten, ledsen och rädd. Trött efter alla nätter av tårar men ingen sömn. Sliten efter alla försök att dölja sig bakom en mask som knappt höll. Ledsen för att ingen hörde hennes tysta skrik på hjälp. Rädd för att alla skulle se vad som egentligen doldes där bakom masken. Flickan i spegeln var hon, Emma.

 

Emma var 15 år och gick i nian i en liten skola högt upp i landet. Det var något fel på henne, det säger hennes mamma i alla fall. ”En normal tonåring går inte och låser in sig på rummet för att leka med rakblad! En normal tonåring umgås faktiskt med sina vänner och är social och håller inte på som du gör. Det är något fel på dig Emma!” Brukade hennes mamma skrika efter henne på lördagskvällarna när hon druckit några glas rödvin för mycket.

fortsättning följer...?

Fem sanningar

Förlåt för super usel uppdatering idag, men jag har haft mina skäl om man säger så.


Vilka känner sig manade för att köra fem sanningar?
De som känner sig manade lägger upp detta på bloggen.

Självförtroende: Oj den är dålig den, faktiskt. Mitt självförtroende är ungefär lika stort som ett sandkorn, dock måste jag erkänna att den har blivit något bättre det sista året. Kanske inte så mycket, men liiite. Och det är faktiskt tack vare bloggen. Jag har vågat vara mer ärlig både mot mig själv och andra och jag vågar säga mer vad jag tänker och tycker. Sen tror jag det har mycket med åldern att göra. Jag har mognat en del sen ett år tillbaka och jag har börjat lära känna mig själv på ett helt annat sätt. Fast jag måste vara ärlig och säga att jag har mycket kvar att jobba på när det gäler självförtroendet.

Stil:
Jag har nog ingen stil, jag kör på min egna stil antar jag. Det är nog svårt att ha en ”stil” när man är pank hela tiden och aldrig har råd att köpa kläder. Jag menar det är ju inte så att jag kan uppdatera min garderob precis, haha.

Musik: Ja vad ska jag säga om den? Jag lyssnar helt på vad jag känner för och det är olika dag för dag och beror mycket på vad jag är på för humör. Glad/Sprallig/Fest-humör, då blir det mycket ”MTV-pop”. Alltså sådant som går på radion och tvn mycket. Ledsen/depp-humör, ja då blir det mer ”hård” musik. Typ bullet for my valentine och sådant. Fast något som nästan alltid funkar att lyssna på är 30 sekonds to mars, evanescence, flyleaf, fall out boy och him.

Rädslor: NÅLAR. Haha, det vet väll alla redan om va? Det är nog det värsta jag vet, jag vet inte hur det kommer sig men jag är fruktansvärt rädd för dem. Fast sen är jag ganska rädd för allt. (Jag måste nog klassas som den räddaste människan i världen) Jag har lite smått tandläkar- och läkarskräck (fast det kanske inte är så konstigt, trotts allt har jag inte direkt så vidare positiva minnen från de ställerna), jag är rädd för höjder, rädd för döden, rädd för allt i stort sätt. Men om jag måste välja de värsta rädslorna så är det helt klart nålar och ensamhet, alltså att bli lämnad. Typ att alla vänner lämnar mig och ingen vill ha mig längre.

Drömmar:
Se världen och släppa en bok först och främst, sen flytta till Australien (gärna bo i tyskland och england ett tag innan det med), få ett bra jobb och hitta någon jag älskar. Ganska tråkiga drömmar kanske, men då blir man inte besviken i alla fall.

Jag vill ha!

Efter systemkamera då så klart, en polaroidkamera! Jag är helt kär i "gamla kort" om ni fattar vad jag menar.  Vet inte vad det är, men de förtrollar mig helt. Men en polaroidkamera är väl som allt annat här i världen, svindyrt.

Någon mer som älskar "gamla kort"-effekten?



Efter att ha kollat runt på en massa förvirrande sidor om hur man gör "polaroid" bilder på PS så valde jag att ladda ned en så kallad polaroid generator till PS. Finns att ladda ned HÄR, gratis och lagligt.



UPDATE:
Läste runt lite och fick reda på att det är ganska så jätte onödigt att köpa en polaroidkamera eftersom de slutat tillverka filmen eftersom ingen vill ha kamrorna längre. Så alltså kan du köpa kameran, men aldrig kunna ta kort med den. Gud vad smart! Dock fanns det en "modern" polaroidkamera som skrev ut dina bilder, ungefär som den gamla verisionen. Fast den var digital. Kostade ju bara $199.99.

Var redan deppig, detta hjälpte ju knappast. Nu går jag och lägger mig.

Gråhårig

Jag och Clara gick i världens konstigaste dimma idag, för när vi kom ur den var vi helt snöiga/isiga i håret och det såg ut som om vi åldrats ett antal år. Mycket lustigt.


URSÄKTA?!



"Hänt extra"s läsare måste vara idioter (förlåt ifall någon av er är det). Anna Anka, skämtar ni eller? Vad har hon gjort? Jo hon har knullat sig till pengar! Sist jag kollade var det även kallat prostitution, men det kanske har ändrats? (Den inringande personen skulle ha vunnit)

Varför inte välja någon som faktiskt har talang, som faktiskt förtjänar att bli "Årets kändis"? Typ Alexander Skarsgård? Inte nog med att han har lyckats i stora landet USA, han är en av de mest eftertracktade kändisarna där borta nu. Inte många svenskar som lyckas med det.

Fast tydligen var jag inte ensam om att tycka att Mrs Anka var fel person för priset.


Från Posh24

Trodde jag skulle få slippa

Men inte när man har Clara i närheten.

Klicka -HÄR-

Äntligen, äntligen

Kan jag hålla  mina efterlängtade böcker i handen! Efter att jag skickade ett klago mejl till CDON så blev det en jäkla fart på dem och 2 dagar senare (alltså idag) så dimber de ned i brevlådan.
- Bra gjort Lina!

Fika dags...

7db101de82cac36f5986a7e35a0338bb.png

Kolla varifrån!

Fika dags med Clara. Egentligen s? ?r det lunchdags men det fanns inget matst?lle ?ppet


Morgonstund har guld i munn

Vem det än är som kom på det ordspråket borde dö. Jag är så fruktansvärt trött idag så det inte är sant (trotts en kaffe på morgonen).
Nu sitter jag här och har media, ljud. Något jag hatar. Just nu håller vi nämligen på att göra "Sagan om rödluvan" som ljudberättelse. Inte världens roligaste jobb direkt. *suck* Men det är bara att bita ihop, snart slipper jag det.
God Morgon!


JAAAA!!

Mina böcker har, äntligen, skickats! Så förhoppningsvis får jag dem på onsdag eller torsdag.
Äntligen, jag behövde lite bra nyheter för en gångs skull.


Stop, listen up!

Jag har nog gått och blivit kär i denna låt.



Ke$ha
Dancing With Tears In My Eyes
here we go  
welcome to my funeral  
without you i dont even have a pulse  
all alone it's dark and cold  
with every move i die  

here i go  
this is my confession oh  
a lost cause nobody my soul  
i am so delusional  
with every move i die  

i have destroyed our life,  
it's gone  
payback is sick  
it's all my fault  

I'm Dancing With Tears In My Eyes
just fighting to get through the night  
i'm losing it  
with every move i die  

i'm fading  
i'm broken inside  
i've wasted the love of my life  
i'm losing it  
with every move i die  

when did i become such a hyprociate  
double life, lies that you caught me in  
trust me i'm paying for it with every move i die  

on the floor im just a zombie who i am is not who i wanna be  
i'm such a tradegy with every move i die  

i have destroyed our life,  
it's gone  
payback is sick  
it's all my fault  

I'm dancing with tears in my eyes  
just fighting to get through the night  
i'm losing it  
with every move i die  

i'm fading  
i'm broken inside  
i've wasted the love of my life  
i'm losing it  
with every move i die  

this is it and now your really gone this time  
never once thought i'd be in pieces left behind  

I'm dancing with tears in my eyes  
just fighting to get through the night  
i'm losing it  
with every move i die  

i'm fading  
i'm broken inside  
i've wasted the love of my life  
i'm losing it  
with every move i die  

 


Efter Claras begäran

Typ.
Hon ville i alla fall se hur mina nya skor såg ut så jag erbjöd mig att lägga ut dem på bloggen.

Vad tycks?
Godkända eller?

En sorglig syn

Var lite glad här om dagen då min blogg hade fått lite mer besökare efter att den krachat totalt, men den lyckan varade visst inte särskillt länge. Nu går den ner igen.
-Skit också!



Mobilbloggning suger

Ja jag hade ju skrivit en text när jag satt på bussen, men det försvann ju (såklart!). *suck*
Det jag tänkte säga var att denna dag började helt fel. Försov mig till klockan 6 (bussen går 6:28), jag hittade inte min deo förens precis innan jag skulle gå, mina kläder var fortfarande fuktiga efter att jag tvättat dem igår, jag höll på att glöma att man ska spotta ut tandkrämen, mobilen höll på att inte få följa med mig till skolan och min termos-mugg var spårlöst försvunnen (tills mamma kollade i bilen). Mitt hår hann jag inte fixa och sminket blev som det blev (ser lite ut som en prostituerad).

Men allt blev bra när jag mötte Anna och Clara.



Samma bild som igår, men hey!
My blog, my rules.
(Efter 2 kaffe och träffat både Anna och Clara så har allt som kallas seriös fäörsvunnit från mig och jag känner mig mer sprallig än på länge. Illa)


Tillbaka till verkligheten

Tada! Klockan är nu tio, typ, och jag ska sova!

Tillbaka till verkligheten kallas det visst när skolan börjar igen. *suck* Dock måste jag faktiskt säga att det inte gör mig sådär jätte mycket. Alltså jag känner mig ju inte så himla taggad och pepp på att stiga upp vid 5 tiden på morgonen, sitta på bussen i över en timme, få ett ton med läxor (jäkla pluggskola) och sedan sitta på bussen i över en timme igen för att komma hem till att solen gått ner för länge sedan och en massa läxor att göra. Jag saknar inte det alls faktiskt. Men jag har saknat att ha något att göra på dagarna, rutiner som man följer och vettiga sovtider. Det har jag saknat väldigt mycket!

Och träffa de där två små förlurerna jag går med i samma klass ska bli roligt med! Trotts att vi bara har varit ifrån varandra i 2-3 veckor så har jag minsann hunnit sakna dem.

Su nu vet ni varför jag kanske är lite seg i morgon (och resten utav veckan) här på bloggen. Skolan.


Snart sitter vi där i skolan igen och är allmänt flummiga, störiga och oseriösa.


Dagens upptäckt

Gjord utav hushållets kattunge, Frazze.

Tända ljus = Varmt
Tända ljus = Bortbrända morrhår

Mitt rum har från och med idag en stark doft av bränt hår. Mmmmm.. det luktar ju så gott!

Hej jag heter Lina och jag är 35

Det är söndag, den dag då man ska ligga i soffan och dega sönder som normala människor (tonåringar i alla fall?) brukar göra. Men vad gör jag?

Städar mitt rum och tvättar + jag lagade frukost/lunch i morse till familjen.

"Hej jag heter Lina och jag är 35."

Dagens kommentar

Vi syskon fixar frukost/lunch.

Jag: Martin, var är hermesetasen?
Martin: Hermesetas?
J: Ja!
M: Och vem sjutton är denna hermesetas?

Ehm, ja precis.. Sist jag kollade var det sötningsmedel och inte en person.

Vaken

Och detta är vad jag vaknade till:
Ont i halsen
Ett fruktansvärt stökigt rum
Morgonrufs som heter duga
Flötigt (=fett) hår
Ont i ryggen
En lillasyster som står och glor


Är det okej att somna om igen?

Filmförslag - Chicago

För er som inte sett denna föreslår jag att ni genast ser denna! Otroligt bra! Eller ja tycker du inte om musikaler kanske du inte ska titta på denna, men annars så titta in den! Otroligt bra, inget sådant där "fjantigt-musikal-trams" utan mera allvar.

Roxie Hart är en gift dansare med hopp om att få bli ledardansös i Vaudeville. Velma Kelly är en före detta ledardansös. Vad har de två gemensamt? De är båda mördare. Roxie mördade sin älskare när han lämnade henne och Velma mördade sin man och sin syster som mannen prasslade med.



Två av mina favorit-scener:

We Both Reached for the Gun

Cell Block Tango


Tydligen fanns även låtarna på Spotify, där ser man. (LÄNK)

Tröstätning?

Oh ja!
Ska sitta och trycka i mig Nutella och chokladpudding och tycka riktigt synd om mig nu. Och jag vet att det är bland det onyttigaste man kan äta (speciellt med tanke på att jag vill gå ned en massa i vikt), men nu bryr jag mig inte för fem öre.

Tycker nästan att jag kan få vara värd det nu.

Google bilder eftersom jag inte orkade ta några bilder.

Jag trottsar mitt öga!

(Och kylan) För jag stack ut till stan i alla fall. Ögat hade varit ganska lungt ett tag och jag hade inte behövt gråta på ett tag så tänkte att det nog inte var så farligt i alla fall. Ha! Det fick jag minsann äta upp för direkt när jag klev innanför dörrarna på Willys så började ögat igen.

Inte ett dugg pinsamnt att springa runt med stora tårar rinnandes ner för kinden, men vad fanns det att göra? Det var bara att gilla läget och skita i alla andra helt enkelt.

Så nu är jag hemma igen och vad händer då? Jo ögat slutar! Hello? Vad sjutton är det med mitt öga egentligen? Söker uppmärksamhet eller?

Varför jag inte tänker gå utanför dörren idag:

De ögat som har pilar runt om sig är alltså fruktansvärt svullet (okej det andra ögat med, men det syns knappt).



Och nej jag har inte haft en boxningsmatch i sömnen inatt, men mina ögon har runnit non-stop i går och under natten och då blir det ganska så svullet.

Och jag som hade tänkt att åka in till stora staden vetlanda. Nu blir det inget med det. Jag vågar inte gå utanför dörren med svullna ögon som knappt går att öppna.

Som det är nu så verkar det inte som om jag kommer på måndag, första dagen i skolan, heller pga min förkyldning som inte lugnat sig för fem öre.



Favorit skådespelerskor

Utan någon speciell ordning.






Sitter och gråter här i min ensamhet

Haha, nu tror ni att jag är jätte deprimerad med tanke på rubriken va? Så illa är det faktiskt inte. Men jag sitter faktiskt här och gråter för fullt, ofrivilligt (gråter man någonsin frivilligt kom jag på?) och så har det varit hela dagen.

Min förkyldning har gått upp till ögonen så det bara rinner och rinner, och rinner och rinner. Bara sådär jätte störigt! Jag kan ju knappt titta på tv ens idag för jag får ju inte se tv-skärmen. Det bli bara sådär suddigt ni vet när man har en massa tårar i ögonen.

Kanske man kan klistra dit en svamp under ögonen? Det borde väll suga upp de störiga tårarna?

Nattmat

Det är helt sjukt. Jag ligger här i sängen och kan inte somna (pga min förkyldning) och blev helt plöttsligt hungrig. Och vad blir jag sugen på? Salta jordnötter, apelsin och choklad (dock inte samtidigt så klart).

Öööh jaha? Hur sjutton kommer det sig? Och hur sjutton blev jag ens hungrig i första hand?

One of life's big secrets - helt klart.

Nu börjar jag bli ganska tjurig

Den 2/1 skickade jag efter två böcker, men de kommer ju aldrig! En sak ifall de skickats och då kunde jag ju förstå ifall de försvunnit på posten eller så, men det är inte ens skickade!

Hallå?! Jorden anropar CDON! VART ÄR MINA BÖCKER? (och min lillasysters spel)

Nu har man fått hosta med

Var ju bara det som fattades!
*suck*

Och ja, jag är en fruktansvärt stor gnällspik när jag är sjuk. (Ni ska vara glada att ni slipper leva med mig.)

Statestiken faller

Och faller snabbt, och jag vet varför. Jag har varit så otroligt tråkig de sista 2-3 dagarna. Men det bir lite så när man mest ligger i sängen och vänder och vrider på sig. Som ni kanske förstår så är jag verkligen inte pigg och då finns det inte så mycket att skriva om.

Ni får helt enklet klara er utan mig ett tag tills jag blir lite bättre.
:)

Vargjakt = fel!

Ni får säga vad sjutton ni vill, men jag tycker det är fel. Så, så fel.
Är det inte bättre att försöka bevara det lilla vargbiståndet vi har kvar kanske?


Jag har överlevt hela dagen

Trotts snörvel och en massa nysanden. (+ Ont i halsen, benen och handleden, men det bryr vi oss inte om) Jag var sådär jätte mega, super händig idag med. Satte upp en hel bokhylla, med lite hjälp från lillasyster, från IKEA. Så alla ni som kommer och klagar över att det är svårt att sätta ihop saker, ge dem till mig! Jag menar vart var det svåra?

Nu ska jag, otroligt nog, faktiskt lägga mig i sängen. Då kanske ni förstår hur inte pigg jag är ifall jag går och lägger mig nu!





Ville bara påpeka att sådan här reklam är jobbig, frustrerande, onödig och allmänt tråkig och tas bort från bloggen. Tror inte man lyckas särskillt bra med sådan reklam ändå.

Från och...

30fcb5fc13058895af1887ca961139fb.png

Kolla varifrån!

Från och med idag är IKEA roligt. (Vi var tvungna att stanna för fotografen var inte tillräckligt snabb)


Fika dags!...

059a47a056c969194a3be2ce5c7aea00.png

Kolla varifrån!

Fika dags! Jag har precis smakat sveriges godaste latte genom tiderna.


Kan inte sova

Vet att jag måste då vi åker en aning tidigt i morgon. Men känner att jag antagligen håller på att bli dunder förkyld igen. Ja men gud så roligt!

Halsen och huvudet gör ont, jag nyser hela tiden och snoret bara rinner. Hjärtat går i ca 148 km/h och jag svettas och fryser på samma gång (hur nu det går ihop sig). Självklart ska jag gå och bli förkyld lagom till skolan ska börja igen.

I morgon ska jag slita upp ännu ett hål i plånboken

För vem vill vara rik när man kan vara fattig?
*suck*

Jaja, måste man ha ett par jeans så måste man. Även om man gör så att plånboken blöder i slutet.

Svar på kommentar



Penslarna, Akvarellblocket, Målardukarna
och rökelsen kommer från Karlssons.
Filmerna kommer från Willys (HAHA! men det var 1 för 39 och 3 för 99).
Första säsongen av The L Word kommer från Hemmakväll (heter det va?).
Böckerna kommer från CDON.com (med csn-kortet så får man fri frakt).

Hmm, det var allt va?

Missöde

Nu är jag så fruktansvärt trött på min egna klumpighet! Gaaaaah! Jag flytta undan Choklad-kuken jag fick i julklapp av Clara bara för att den inte skulle smälta när jag tände ljusen igår och vad stälde jag den på? Jo på min TV!

Jag tänkte det är ju lungt, jag använder den knappt längre (sitter ju bara vid datorn hela tiden nu för tiden) så den kommer inte bli varm där. Men självklart så glömmer jag bort den och min lillebror spelade Wii. Och vad händer med en tv som är på? Jo den blir varm efter en stund! (Jag säger inte att det är min lille brors fel och jag är inte arg på honom, det var helt mitt fel.)

Jag är verkligen fruktansvärt trött på mig själv just nu!
Hur tränar man bort sin egna klumpighet? Finns det kurser för det tror ni?

Så förlåt Clara!

700 kronor fattigare

Men tycker ändå att jag lyckats få en hel del saker ändå.



Sex filmen
(Chicago, Familj På Väg, Ocean's Eleven, Bruce Den Allsmäktige, S.W.A.T, Sopåkarna)

En hel säsong av The L Word

Två böcker i "True Blood"-serien
(som fortfarande inte skickats!)

Akvarellpenslar

"Rökelse-kitt"

Ett akvarellblock i A3 storlek

Två målardukar
(dock är visst all min färg slut för tillfället, skit också!)

Väldigt nöjd faktiskt.

Jag fick...

0-14de82d4f3bdfbb1a6d2a1d12e503dc3.png

Kolla varifrån!

Jag fick ingen latte när jag var på cafet så jag fick springa till pressbyrån. Jag, beroende? HA! Där tror ni helt... rätt.


Mot stan!

Idag är jag minsann uppe med tuppen bara för att jag ska till stan. Där blir det fika med "tjejerna" och shopping med mamma. Så vi hörs ikväll!

Bye bye!


Jag glömde ju nästan!
Grattis till Sara som blev mamma till lilla Wilda inatt!
Det är ju inget man får glömma, när barn föds.




Oh ja, jag tycker om att leka
apa med min spegel.
Varför ens försöka leka normal
när det är omöjligt?

Bara för att jag var nyfiken



Kunde ju ha varit värre.

Money, money

Hitills har det varit 4 dagar på det nya året och jag har redan hunnit köpa två böcker, graits sms till mobilen,  (och fyllt på den) och Guitar Hero, men har jag ens några pengar kvar nu?

Oh ja!

Förutom att jag har kvar 800 kronor från mitt studiebidrag så har jag 511,50:- från julklappspengar! Hurra så bra!

 

Och i morgon blir det att fika med Madde, Sandra och Kim + köpa en massa film.

Jag känner mig ganska glad ändå, trotts denna skitdag.


Min dag

  • Vaknar med världens migrän och mår illa vid 9, somnar om.
  • Vaknar, om möjligt, med ännu lite mer migrän vid 10. Stänger på Sweeney Todd och somnar om, igen.
  • Vaknar strax innan 12, filmen är slut men migränen är kvar. Stänger på filmen igen och somnar om.
  • Vaknar strax innan 13, kliver upp och stänger av filmen. Migränen börjar försvinna.
  • Försöker göra frukost/lunch, allt blir bränt och jag ger upp. Migränen är nästan borta.
  • Försöker fylla på i brasan, lägger handleden emot en kant och bränner en stor bit av den.
  • Springer in som en dåre och sköljer handen med iskallt vatten. Migränen är nu borta och handleden är bortdomnad.
  • Fixar kylbalsam, kylklamp och lindar runt armen.
  • Jag bestämer mig för att ge upp dagen och sätter mig i tv soffan och vägrar flytta mig ur fläcken.

~End of story~



Så kan det gå om man heter Lina

Jag är ju sådär lite lagom klumpig som säkert de flesta vet vid det här laget (i alla fall ni som känner mig i verkligheten) och vad lyckades jag med i dag?

Okej det ser ju en aning värre ut än vad det är.

Jo jag var lite stressad och skulle slänga in lite ved i pannan och vad händer då? Jo lilla Lina bli okoncentrerad för fem sekunder och lyckas lägga handleden mot en bit av pannan som bränner henne på ena sidan av handleden.
-Skönt!

Varför jag har bandage är för att handleden ska vara still (gör skitont ifall man rör den eftersom bränskadan blev precis där man böjer den) och för att hålla kompressen med kylbalsam på.

Jag blir bara så trött på mig själv ibland.


Skriv gärna fler filmtips, jag blir så glad då!
:)

Filmtips? :)

Nu frågar jag ER där ute, har ni något filmtips?

Jag ska nämligen någon gång i veckan handla hem ett gäng med filmer men vet inte riktigt vad jag ska köpa. Tänkte att jag skulle dit och kolla vad som finns och köpa vad jag känner för, men det skulle ju vara bra ifall man vet några filmer som kanske kan vara bra.

Det kan vara vilka filmer som helst (eller ja, drama går oftast inte hem hos mig så förutom det då). Helst är det ju skräck som tittas på min tv, men jag har endel skräckfilmer i hyllan nu så det kan ju vara bra med omväxling.

Tim Burton går ALLTID hem hos mig så har ni några förslag där som man bara måste se så är ni välkommen med förslag med.

Så skriv gärna en film ni tycker om och vad den handlar om (inte ett måste, det klarar jag ju faktiskt av att söka på internet med i värsta fall). Skulle vara evigt tacksamma ifall ni gjorde det! :)




Snart är jag väll skallig

Okej nu har jag satt ett strickt förbud för mig själv att färga håret och att använda min plattång på ett tag (det här kommer bli tuft!). Varför?

FÖR MITT HÅR GÅR AV! Jag skämtar inte! Det går av, speciellt mitt på huvudet.

Jag har panik just nu!

Ett tecken kanske?

Blogg.se har ikväll hur mycket problem som helst vilket innebär att jag inte kunnat logga in här på ett tag och att bara logga in nu tar ca 5 minuter. Fattar ni vilken bloggabstinens jag får eller?

Detta kanske är ett tecken från blogg.se? SLUTA BLOGGA NÅGON GÅNG!
Hmm, ja vem vet?


Meningen med mitt liv

Det var just därför jag föddes, detta var min mening med livet..

Eller så kanske jag bara har lite för lite att göra och sitter för mycket på internet. Kan vara så med.
Inlägget hittar du -HÄR-.




Okej då, jag ska (!) sluta skriva så jäkla mycket!

Ursäkta?

Klicka på bilden för att komma till artikeln.



Kunde det kännas mycket mer oseriös eller?

Lika?

Någon mer än jag som ser likheter?




Och det här är ren komedi, herregud jag trodde människarn skämtade men hon verkar vara såhär på riktigt.
Haha, jag kan inte sluta skratta!
Och varför låter hon som en fågel hela tiden?


Svar på kommentar

Ja eftersom du inte lämnade någon egen blogg eller mejladress (inte ens ett namn) och jag vill gärna svara så skriver jag här i stället.



Ursäkta ifall jag tolkar din kommentar fel nu, men var den inte lite negativ? Alltså det känndes som om det var fel att jag skulle äta vegetariskt, men jag kan ju misstolka. Jaja, det jag ville säga var att jag redan har kört på vegetariskt innan men slutade för ett tag när jag började brinell, så jag vet redan vad jag håller på med.

Och idag om du äter de vegetariska rätterna (typ soya och quorn produkter) så får du i dig i stort sätt de näringsämnerna du behöver. Jag vet att det inte bara går att leva på t ex grönsaker, så korkad är jag inte kan jag lova. Men där emot om du äter de produkter så finns det precis samma som kött innehåller.

Så jag vet vad jag gör, så du kan ta det lugnt ;)

Men kul att du kommenterade i alla fall!

Tada!

Titta på klockan! JAG ÄR UPPE VID 10!
Helt otroligt, det trodde ni aldrig skulle hända va?
Dock ligger jag i sängen igen, det var på tok för kallt för att vistas där nere så det blev att göra en kopp te och gå upp igen. Nu gäller det bara att jag inte lyckas somna om.

Uppdaterade nyårslöften

Kom på nu (vet inte varför just nu då men) att jag glömt bort att lägga ut mina nyårslöften! Eller jag har ju gjort det en gång tidigare i bloggen, men jag kom ju på ännu ett vid nyår så nu är det den uppdaterade verisionen.

Blev det några för er? :)




Tro det eller ej, jag tänker sätta detta på min vägg och dörr. Då blir man minsann alltid påmind!

Intelligence is relative

Burn After Reading
2008
Komedi
Andra gången jag ser denna och den var inte bättre denna gången heller. Om du frågar mig så tycker jag knappast den ska klassas som komedi, eller ja vad skulle den annars klassas som? Den passar ju inget egentligen.

Jaja skit sak samma. Den är ganska tråkig, det var det jag ville komma till. Speciellt början. Herregud den börjar ju aldrig! Och man fattar inget i början. Bara en massa människor som man inte fattar vad de har gemensamt och den är så fruktansvärt seg.

Dock mitt i filmen så "startar" den äntligen och den chockar en helt klart. Man är verkligen inte berädd på att det som händer ska hända (ja jag kan inte säga vad som händer för då förstör jag exakt hela filmen) och äntligen börjar man fatta vad allt folk har gemensamt och vad som faktiskt händer i filmen.

Ingen film jag direkt rekomenderar. Det finns ju säkert människor som tycker den är jätte roligt (smaken är som baken säger man ju), men enligt mig så är det inte en film som är särskillt sevärd.




När CIA-agenten Osbourne Cox får sparken bestämmer
han sig för att skriva sina memoarer. Samtidigt har
hans fru en affär med Harry Pfarrer, en man som
jobbar på finansdepartementet, är olyckligt gift,
och har ett hemligt projekt i källaren. Av en
olyckshändelse hamnar Osbournes memoarer i
händerna på gymtränaren Chad, som tillsammans
med sin kompanjon Linda, planerar att sälja
informationen till ryssarna för att kunna betala Lindas
planerade skönhetsoperationer. Linda nätdejtar, vilket
också Harry Pfarrer gör, vid sidan av sitt förhållande,
och självklart träffas de. Snart är allt en enda röra och
ingen vet vad som händer. Frågan alla ställer sig är:
vad vet och vad gör CIA med allt detta?

Bye bye Anka!

Anna Anka tjatar ännu en gång om hennes jäkla pengar och att hon kommer bli sååå rik på egen hand. Lycka till!



Beställt och klart!

Woho! Nu ska jag snart slippa vampyr-abstinensen som jag lider av för tillfället. Nu har jag äntligen beställt hem bok 2 och 3 av The Southern Vampire Mysteries, också kallad The Sookie Stackhouse novels (eller True Blood böckerna som vi svenskar säger), Living Dead In Dallas och Club Dead.

Självklart är det pocket och så är de på engelska. En irriterande faktor är att bara för jag ville ha orginalbilden på framsidan var jag tvungen att betala mer för den ena boken.

Tack farmor och farfar för julklappspengarna!
Resten av pengarna ska gå till film. Hur underbart är inte det?

Värt det?

Mitt rum ska målas om (någon gång detta år, jag är så fruktansvärt lat) och det är ju alltid roligt att få allt lite nytt. (Förhoppningsvis kommer det in lite nya möbler till rummet med.)

Men menar ni att jag ska ta ned allt detta och sedan sätta upp det igen?!

Nu börjar jag helt klart fundera på om det är värt det.

Nyårsbilder

Jag upptäckte nu att jag egentligen inte tagit några bilder på nyår, men vi kör ändå!
(Endel läggs inte upp på bloggen då jag inte vet ifall personerna vill vara med)

Vem sa att jag ser normal ut?
Jag hade en jäkla massa problem när jag skulle välja kläder. Jag bytte om,
och nu skämtar jag inte, 5 gånger innan jag bestämde mig för att jag ändå såg
något sådär normal ut.

Den här bilden skulle ha skickats till bloggen och så skulle jag ha en text (självklart).
Men vad det var har jag inte en aning om.
Minnet är ju sådär jätte bra, speciellt efter lite dricka i kroppen.
(Notering efter att ha sätt bilden, nu måste jag fasen blondera mig snart!)


Här skiter vi i champangen! (Om det stavas så vet jag inte)
Vi kör på varmchokladmjölk (+rom för de vuxna)!
Oh ja, mycket smickrande bild på lillasyrran.


Efter denna bild (som jag råkade klicka för snabbt så jag fick en bild på
när raketen åkte upp istället för smällde, lyckat!) så bestämde sig kameran på
mobilen att jäklas riktigt ordentligt. Så 5 sekunder efter att jag klickat så tog den kort.
(och jag kollade alla instälningar och de var på rätt så den skulle inte ha gjort så)
Det var lite lagom lätt att ta kort på raketerna kan jag lova.


Här svärdes det ganska mycket från min sida. När saker och ting inte funkar
så blir jag lite agressiv. Men lugnade mig ganska snabbt efter att mamma fick ett telefonsamtal
från Martin, som hade gått hem tidigare. Han hade tydligen lyckats tända lite fel på en smällare
och den flög upp rakt i ansiktet på honom och träffade precis under ögat.
AJ!
Men ta det lungt! Han mår bra! Det var inte så farligt, det började inte ens blöda. Han blev
bara rädd och chockad. Tur det! Idag har han dock lovat att aldrig skjuta en smällare till
i hela sitt liv. Vi får se hur det går.


Efter denna bild gav jag upp. Jag lyckades få 1 bild på raketen när den smällde och
9873 bilder på en svart himmel så jag orkade inte bry mig mer.


Sen var det hemfärd och jag kidnappade hem Madde. Fast det visste ni redan.
Där efter tar bilderna slut.

Airbag

Jag har verkligen inget att skriva idag. Tomt i skallen (mer än vanligt).

Nu har jullovet slagit till ordentligt kan jag lova! -Skönt

Och till de som inte fattar rubriken, den får ni allt klura på.

Musiknörd

Åh jag är så lycklig just nu!

1. Jag har precis köpt Spotify premium = Ingen reklam och man kan köra låtarna offline!
2. Jag har laddat ner Spotify till mobilen = Jag kan lyssna på musik jag vill överallt + söka efter ny musik överallt!

Lycka!

Konstaterande

Om 5 månader och 10 dagar fyller jag 18!!

Det ni!

Idag mår man som man förtjänar

Måste säga att kvällen var grymt lyckad igår! (Hoppas ni hade en bra kväll med.)

Den började med att familjen åkte över till ett par kompisar till mamma och pappa. Där var det förrätt, huvudrätt, efterrätt, snacks, chokladmjölk (vi drack alltså det med rom (självklart inte barnen!) istället för äklig champange vid tolvslaget) och gud vet allt. Men gott var det i alla fall.

Sedan vid 1-2 tiden (även runt den tiden förlorade jag all koll på klockan) var det dags att dra vidare hem då de "äldre" börjat bli lite trötta. Men ung som man är har man ingen vidare lust att gå och lägga sig på nyår vid 1-2 tiden! Nej nej, istället ringer jag ett samtal till Madde som är på vägs hem från, ja från "mitt ute skogen någonstans i sverige vad det nu hette"-typ, och kidnappade sedan hem henne till mig.

Och sen tryter minnet.

Haha, nej så farligt är det inte faktiskt. Vi pratade och skålade och pratade med Clara (hur nu det kom sig?!) på telefon, skålade lite till, pratade ännu mer och så pratade vi ännu lite till. (Har så fruktansvärt ont i halsen idag så jag antar att vi pratade ganska så jätte mycket.)

Det slutade med att vid klockan tio över 6 på morgonen tyckte vi att det var dags att sova så vi stängde på Patrik 1,5 på DVD:n (varför?!) la oss i min säng (varför?! vi hade laggt fram en madrass till madde på golvet) och somnade innan vi ens hann se att filmen började. Guuuuud vad varmt det är att ligga två pers med tjocka täcken i ett varmt rum i en liten säng.

Ja och sen idag då. Som sagt, man mår som man förtjänar.
- Inte så farligt alltså ;)

Note to my self 3

ALDRIG mer fyllesnack på bloggen. Usch.

nu struntar...

-5e360f777e94b500282af45d347e316.png

Kolla varifrån!

nu struntar vi i klockan, jag är uppe i alla fall! DET ÄR NYÅR OCH JAG STAL HEM MADDE!


RSS 2.0