Måndag morgon

Måndag, igen.
*suck*
Någon mer som inte känner sig särskillt peppad att vara i skolan/jobbet måndag morgon?
Ja jag ska väll inte klaga egentligen. Idag fick jag ju stiga upp "normal" tid som alla andra eftersom jag har sovmorgon på måndagar. Men tänk om jag inte haft det, kul att stiga upp 05:30 på en måndag!

Ja det är väll dags att börja med lektionen nu kanske (om läraren lyckas komma in på datorn).

Bye bye


Matteläxa och torra ögon

Dom senaste två veckorna har jag haft jätte problem med mina ögon. Dom har kliats och kännts allmänt irriterande och jag har fått blinka som en idiot vissa stunder. Folk har nog trott att jag flirtat hej vilt.
Ett tag funderade jag på ifall det kan vara så att jag fått "torra ögon" och mycket riktigt, det verkar vara precis det jag råkat ur för. Idag fick jag hem mina ögondroppar och jag har prövat dom och det känns mycket bättre. Visst fortfarande blinkar jag endel och det klias endel fortfarande men det är mycket bättre än innan i alla fall.

Nu kanske inte folk kommer att titta på mig som om jag vore idiot när jag blinkar som en dåre. ;)
Haha.

Nehe, nu ska jag ta och krypa ner i sängen med min mattebok.
*suck*
Finns det något värre än matteläxa eller?

God natt!


Alla förtjänar en chans, döm inte för fort

Varför ska allt folk bry sig hur andra är hela tiden för?
Varför kan man inte ägna energi på t ex svältande barn, katastrof offer eller de som blir psykiskt eller fysiskt misshandlade hemma. Nej det finns ju viktigare saker, som att bry sig om vad folk har på sig och vad de lyssnar på.

Denna person som skrivit detta kan jag inte se som en mogen och vuxen man. Jag ser honom som ett litet barn som måste hacka på andra för att se sig själv som "tuff" och som "alla andra".

Jag menar inte att man inte får vara nyfiken på andra musikstilar eller stilar överhuvud taget, jag menar bara att man ska behandla alla med lika mycket respekt och att man inte ska trycka ner en hel grupp. Sen finns det väll alltid skitstövlar i alla grupper. Raggare, punkare, "emo" osv, alla har de någon som är skitstövlar i sina "grupper". Men för det behöver man faktikst inte dra slutsattsen att alla i den "gruppen" är så. Gör man det så är det kanske dags att komma ut den lilla lådan man lever i och faktiskt öppna ögonen och titta ut i världen.

Jag vet att jag själv kan vara välldigt snabb att dömma folk, men jag försöker verkligen att inte göra det. Jag försöker se allt på deras sida också. Snälla, börja göra det ni med. Alla förtjänar en chans.
Rädda mig!

Åååh snälla någon rädda mig från denna matte läxan!!

Design

Nu har man suttit och fixat en massa design (inte till min blogg då alltså). Inte så lätt alltid men denna gång gick det faktiskt relativt bra. Och det tog inte sådär tre dagar eller nått utan bara någon/några timmar. Ibland har man ju lite flyt i alla fall.

Måste ju erkänna att jag faktiskt blev lite nöjd denna gång.
Hoppas bara att Jossan är nöjd, det är ju de som är det viktiga trotts allt.

Nu är det bara min egna blogg kvar. Men jag har inga idéer alls!
Jag vet att jag vill ha någon/några bilder i header.
Men det är allt!
Jag vet inte vilken färg, om jag ska ha bild i bakgrunden, typsnitt osv.
Jag vet verkligen inte.

*suck*

Men det kommer nog det med.
Nu ska jag ner och plugga lite matte så jag blir av med läxan nån himmla gång!

Ha det bra! :)
 


Inte bara jag

Okej det är inte jag som är dum i huvet och inte fattar varför det inte går att se statestiken eller lägga in youtube-klipp längre! Hurra!
Tydligen så är det flera som klagat och har problem.
Blogg.se har klantat till det helt enkelt.
Jag skrev till dom innan och då såg jag att flera hade skrivit om samma sak. Problemet är ju bara att de jobbar mån-fre så det är bara att vänta tills dom börjar jobba på måndag.
*suck*
Hoppas dom fixar detta nu, annars blir jag ännu mera tjurig på dom.

Fan

Fan

Inte mer än två barn!

Asså jag blir förbannad på vissa människor i detta land. Jag sitter och läser på aftonbladet, wendela lite och så ser man alla dessa kommentarer. Alltid när dom skriver om familjer som har mer än två barn så kommer det kommentarer som "Barnbidraget borde bara gälla till två barn, skaffa man flera får man allt betala själv" och "Så själviskt att skaffa fler än två barn. Två barn borde ju minnsan räcka". Okej alla ska få ha sin egen åsikt osv, men sånna kommentarer gör mig faktiskt förbannad.
Sen tycks en hel del männsikor i denna värld tycka att barn är ting.

Så Jonna borde inte få någon barnbidrag? Så att skaffa Jonna var själviskt av mamma och pappa?
Själv skulle jag nog lätt kunna skaffa många barn när jag blir äldre. Jag tycker barn är jätte mysiga. Visst finns det baksidor med det hela. Tid, pengar och rum. Och lite till.

Och sen är det en sak jag alltid undrat. Varför två barn? Vart man än går så är det ju "två barn och två vuxna"-rabatt. Varför är det "normalt" att vara fyra i familjen?
Jag fattar inte riktigt.

Blogg.se, vad har ni nu gjort?

Vafan har blogg.se gjort nu?
Det funkar inte med youtube klipp och man kan inte kolla sin statestik.
Det blev efter mitt sista inlägg igår för sen kunde jag inte logga in för dom höll på att fixa nått med bloggarna.
Hallå!? Vad har ni nu gjort?
Ni förstörde det ju!

 


Tråkigt som få

Kan man dö av tråkighet?
Ja jag tror att det är fullt möjligt.
Babbel

Det är konstigt. Igår precis innan jag skulle lägga mig i sängen så hade jag hur mycket energi som helst och fick en himla lust att städa och fixa hos kaninen. Men jag tänkte att jag gör det imorgon eftersom klockan var ganska mycket. Och idag är all den energin borta. Varför?
Mitt rum behövs verkligen städas och kaninens bur lika så, men jag orkar inte.
*suck*

Men en sak var lite störigt igår, jag hade laggt mig i sängen och tittat på filmen "It", eller "Det" på svenska, och hade precis somnat när jag får ett sms. Tror ni inte att jag var totalt klarvaken sen eller? Men det var bara att titta på filmen en liten stund så sov jag igen.

Men nu funderar jag på att titta klart på filmen eftersom jag inte såg hela igår. Fast det är klart, jag har ju läxa kvar att göra som ska vara klart tills måndag.

"Priotera skolan först"
*suck*
Jaha jag får väll göra det då. Gud vad skönt det ska bli när man äntligen slipper skolan!
Fast då börjar arbetslivet i stället.
Men gud vad kul!


Inte så lätt att sova

Jag dör!
Det är varmare än varmast och jag har sån mensvärk att jag snart smäller av!
Vet inte ifall jag ska våga ta nån extra tablett eller inte.
Och kan inte hitta nån bra film heller att ligga och titta på.
*suck*

Ps.

Tänkte berätta att ny design kommer eventuellt om någon/några veckor. Om jag kommer på nått. Annars blir det samma gammla design, förutom headern som kommer bli lite mindre efter önskemål.


Spotify

Alltså ibland undrar jag vilket IQ min lillasyster har, eller så kan det ju vara att hon har otroligt svårt att koncentrera sig visserligen.
Men ikväll fixade jag i alla fall spotify till mig och familjen och självklart var det jag som fick gå igenom allt hur det funkade. Och till Jonna fick jag säga samma sak om och om igen. Inte tre, fyra gånger. Nej fem, sex, sju minst!
Det är inte alltid superlätt att få den ungen att lyssna eller förstå.
*suck*
Ja då var det ju fixat i alla fall. Nu ska jag bara fixa det till min sida och till pappas dator så var allt klart.

För er som inte vet vad det är så kan man säga att det är där man kan lyssna på musik gratis, mot att det få visas en massa reklam och det kommer nån gubbe som kommer mitt mellan två låtar och säger nått om spotify. (läs mer här)

Nehe nu ska jag ta och hitta någon bra film att titta på och sedan blir det att sova.

God natt!


Dator = dator?

Nu sitter man här i skolan igen. Känns skönt att komma tillbaka till lite rutiner igen. När man är sjuk så ligger man ju mest i sängen och halvsover så det blir ju inget riktigt av det.

Kan berätta att jag för första gången sitter vid en mac dator och det är inte lätt! 
Fan jag trodde ju att dator = dator. Samma sak, gud vad fel jag hade. Hjälp!Bilden bjuder jag på.
Mn upptäckte ju med att det fanns cam på datorerna och självklart hade man lite kul.

Nu är det idrott som gäller. Blä!
Ha det bra därute!

Torsdag kväll

Jaha då var läxan klar, den jag vet att jag har i alla fall.
Medieproduktion, Svenska, Idrott och Engelska är vad som gäller i morgon. Känns lite jobbigt eftersom jag nu kommer ligga absolut sist i klassen och jag har ju inte ens fått några böcker så det här kommer bli intresant.
Hurra!


Blö

Allvarligt jag dör nog snart!
Innan hade jag grymt ont så jag låg mest på soffan och svettades, men nu efter ett antal tabletter så är jag nån blandning mellan jättetrött, jätte pigg och super chokladsugen! + det är fortfarande super mega varmt, enligt mig.

Idag är jag lite glad att jag inte gick i skolan.

Dröm-mishandel

Jag har hittat två sår på armen och ett på magen som jag inte vet var dom kommer ifrån. Jag är säker på att jag inte hade dom när jag gick och la mig. Antaglingen så är det väll jag som rivit mig själv i sömnen, men nu börjar jag verkligen undra vad jag drömmer.

Förra veckan så vaknade jag med nya blåmärken på benen tre gången och så vaknade jag en gång hos faster med en knyten näve, alltså det gick knapp räta på fingrarna för det gjorde så ont. Och nu vaknar jag med sår. Jag får nog sova tvångströja från och med nu.

Den tiden på månaden

Ja när väl förkyldningen är på vägs att försvinna tror ni inte att mensen kommer då eller? Allvarligt, jag kommer seriöst fixa sån här p-stav som gör att mensen slutar om något år. Ni fattar inte hur jobbigt det är att ha mens när man heter Lina. Det är inte att det blöder lite, det känns som om någon satt ett skruvstäd runt magen och skruvar åt lite då och då. Det gör allstå SKITONT med andra ord och det är inte så himla kul att ha ont så man knappt kan gå varje månad.

Visst jag har ju tabletter, men dom hjälper knappt. Jag har fortfarande skitont efter jag har tagit dom. Eller ja lite hjälper dom ju för jag vet när jag har glömt dom hemma och jag är någon annan stans. Hjälp vad ont det gjorde då och spyfärdig blev man med.

Asså i morgon måste jag försöka gå till skolan! Annars har jag ju nätsan varit borta en hel vecka. Detta känns ju skitbra.

God morgon

Jag har lite problem idag. Jag kan inte äta något. Jag vet inte varför, men det tar bara emot när jag försöker äta. Jag har försökt med macka, varma koppen, fil och yoghurt men inget funkar. Jag kan inte ens dricka ett glas vatten!
Visst att man inte alltid kan äta så kan det ju vara ibland när man är sjuk, men jag är ju skithungrig nu! Ja då är det inte så lätt att inte kunna äta.

Alltså jag fattar inte, när man är frisk önskar man att man kunde bli förkyld och när man är sjuk önskar man att man kunde få vara frisk. *suck*

Plopp, eller nått

Jag tror mitt öra gick sönder. Ja nått var det ju i alla fall, jag bara låg stilla i sängen och helt plöttsligt så lät det till i örat. Nån blandning mellan plopp och knak, lite som när man bryter av en liten pinne. Nu gör det skitont i örat i alla fall.

Vad gjorde jag för fel? Jag rörde mig ju inte ens?
Jaha nu kan man inte andas längre utan att man går sönder.
Sen så hittade jag nyss en knöl i bröstet som gör skitont! Så förkylningen kan sätta sig där med? Jaha, det här blir nog bra.
Nu tar jag en ipren och försöker sov i sådär tre veckor framåt så kanske man blir frisk igen.

God natt!

Idiotförklarad

Jag berättade nyss för pappa om bananflugan och frågade sen om han trodde att jag kunde tjäna pengar på det och om dom skulle räknas som mina barn.

Pappa är helt säker på att jag saknar alla mina hjärnceller.

Bananflugor hör inte hemma i näsan

Ville bara säga att, förutom att jag har super mega tråkigt och lägger upp 12058 inlägg känns det som, så fick jag just en bananfluga i näsan.

Tänk ifall den kläcker ägg i näsan på mig och så klättrar de små larverna in i hjärnan på mig, förökar sig lite till och sedan är jag en vandrande insektsmänniska. Men kan man inte se dom ungarna som mina då också? Och undrar om man kan tjäna pengar på att och bli känd?

Detta går att ta reda på, ge mig några månader.


Jasså jag är inte tjej?

Mamma tycker jag är som en man. I alla fall när det gäller förkyldning.

Mamma: "Men herre gud! Det låter ju som om du håller på att dö! Du är ju precis som en man."
Jag: "Ehh? VA? Varför är jag som en man?"
Mamma: "Du beter dig som du ska dö varje gång du blir lite sjuk, precis som män."

Tack, jag ska nog gå till gyn och kolla så jag verkligen är tjej.

Bye bye TV*syft*
RIP kära lilla tv, eller snart i alla fall. Tvn fick helt plöttsligt heldamp och allt på tvn blev lila. Sen försvann all bild och endast ljud fanns, sen kom det tillbaka men fortfarande bara lila. Fel på sladden? Fel på boxern?
NEJ?!
Vi har bytt bådde sladd och boxer men ingen har hänt så snart blir det väll att byta tv. Men vart ska dom pengarna komma från? Ja det blir väll helt enkelt att titta på en lila skärm och sedan bli helt chockad när man kommer ut i verkligheten.

"Men mamma, varför är inte alla människor rosa i hyn som dom på tvn?"

Kan berätta att mina syskon sitter i desperat och tittar på en lila tv just nu. Haha! Nej, vi är inte beroende av tvn, vi kan bara inte leva utan den.

Yay för förkyldning!

Ja nu har jag snart överlevt en hel dag. Antagligen var det ju inte svininfluensen då jag redan skulle vara död vid det här laget eftersom man nyser en gång sen dör man, eller typ nått sånt försöker ju media få det att se ut i alla fall.

Men idag har varit en väldigt konstig dag. Ena stunden har jag legat under ett tjockt duntäcke fullt påklädd och hackat tänder medan nästa stund så sitter jag i bara t-shirt och jag svettas som om det vore sommar och 45 grader i skuggan. Men sen har allt bara försvunnit. Jag mår prima och tänker "Ja men nu mår jag ju bra igen, lite vila var allt jag behövde i morgon kan jag nog gå i skolan igen" och sen tar det max fem minuter och jag har ont i halsen, snörvlar, fryser/svettas och har ont i örat. Den som sa att jag är normal ljög.

Men ni som nu läser detta och tror att jag skolkar har helt fel. Jag tänkte faktiskt åka till skolan och jag åkte till och med till vetlanda, men sen gick det inte längre och i stället för att ta tåget till nässjö så blev det bussen hem. Men jag min idiot såg lite fel på tiden så jag fick sitta i 1½ timme i kylan och huttra innan jag äntligen kunde sätta mig i en buss som var någorlunda varm.

Sen när man äntligen var hemma (och man mådde sämre än någonsin) så bytte jag om till pyjamas, tog på mig mina fjantigt fula tofflorliknande saker och kröp ner i soffan med kudde och täcke.

Och om någon i familjen undrar vart den sista glassen tog vägen så var det absolut inte i min mun den försvann!Syns det att jag mådde skit eller?


Inte världens finaste kanske, men dom
värmer.

Sjuuuuuuk!

Jaha, nu ligger man här på soffan med tjockt täcke, pyjamas & långarmad och fryser. Ont i öronen har man med. Hurra vad kul! *suck*

Feber?
Förkyld?
Influensa?
Öronflamation?
Ja nått är det ju i alla fall. Kanske svininfluensan? Vem vet jag kanske ligger död här i morgon, men det märker ni väll.

Känner att jag är hungrig med men orkar inte resa mig upp ur soffan, haha, det är illa.

Har inget vettigt att skriva just nu, inte mera än tyck synd om mig! ;)

Arg

Hur j*vla svårt ska det vara att få ihop 2 j*vla bussar så man faktiskt hinner hoppa på dom? Och hur svårt ska det vara att fixa så det funkar en buss mellan resecentrum och skolan?
Ursäkta mig men jag mår skit, har huvudvärk, är trött och vet inte hur f*n jag ska komma till skolan.

Jönsköpings länstrafik kan antingen fixa rediga bussar OCH tidtabeller eller gå och dö.
Punkt slut!

Skämtar du eller?

Hur är det ens tänkt att jag ska vara vaken vid den tiden?


Blä för ansvar!

Det känns som om det är många tankar i huvudet just nu.
Jag vet inte om jag ska läsa tyska eller inte, ständigt måste man hålla reda på alla dessa bussar och när dom går och inte går, jag måste snart bestämma mig hur jag ska göra med Chip osv.
Blä för ansvar!


God natt!

Nu känns livet ganska bra ändå.
Käkat en bra middag med efterrätt, tittat på en rolig film nyss, legat i fasters badkar och halvsovit, kommer snart ligga nerbäddad i sängen med en gosig hund och har vetskapen om att i morgon har jag sovmorgon så jag behöver inte kliva upp förens halv 9.
Det ända som skulle göra livet riktigt perfekt just nu är, hmm, ja jag vet inte. Inget.
Skönt!

God natt på er där ute!

Söndag

Skola i morgon, så kul ju, eller inte. *suck*
Skoltrött till max och vill inte gå i skolan men har inget annat val.
Och alla lärare som älskar att säga "Detta är erat val, ni behöver inte gå i skolan längre men ni gör det i alla fall" kan ta sig i röven!
Om jag inte gick i skolan vart skulle jag då ta vägen? Snälla tänk lite innan ni använder era små hjärnor. Det är 2009, inte 1959 då man faktikst inte behövde gå i gymnasiet utan kunde skaffa jobb ändå.

Dagens "jag-kan-inte-lyssna-mig-trött-på"-video:

Missan

Usch, nu är slutet nära för min lilla misse-månsan.
Både jag och mamma hoppas att hon ska somna in i naturlig väg, men hon är så seg så det verkar inte som om det kommer bli så i den närmaste framtiden och då blir det vetrinären i stället.

På ett sätt känns det ju som det bästa, men tänk om man har fel? Tänk om hon inte plågas och man tar bort henne? Usch hemska tanke.

Sen vill man ju såklart ha kvar henne, hon är ju min lilla kisse miss liksom. Jag har haft henne här i 9 år, hon har alltid funnits här. Hon har varit här genom bra tiden och dåliga tider. Tänk att inte få vakna med henne uppkurad bredvid sig eller att inte få somna till hennes spinnande.

Jag vill ju inte att hon ska plågas, men jag vill ju ha henne här med mig samtidigt!

Ni får tycka att jag är en tönt som gråter av "bara" en katt. Ja jag är en tönt. Men det är aldrig roligt när ett djur ska försvinna, speciellt inte något djur som funnits så länge hos en. Nio år, ja man hinner verkligen fästa sig, ja hon har hunnit bli som en familjemedlem.

Sen hade det nog inte spelat nån roll ifall hon bara bott här i ett år, jag hade nog gråtit i alla fall. Jag är känslig helt enkelt.

Jag ska nog sluta skriva nu innan jag får en gråtattack och börjar storgråta som ett litet barn, för det skulle jag lätt kunna göra nu.
 

Ibland kan det vara riktigt skönt med fredag!

Tänkte att jag skulle berätta om min extremt jobbiga och förvirrande morgon.

Klockan 06:30 ringer väckarklockan men idag gick det inte att stiga upp. Jag låg och drog mig i säkert en halvtimme innan jag lyckades gå upp. Suck till förkyldningar! Efter en vääääldigt seg start på morgonen så blev det till att börja stressa. Hann knappt inte med något och som tur var så lovade mamma att köra mig till tåget i vetlanda och hon hade lovat att köra Jonna till skolan. Efter ännu mera stess hade vi i alla fall lyckats sätta oss i bilen och körde iväg, men mamma körde åt fel håll.

Jag: Ehm, mamma? Ska inte Jonna till skolan?
Mamma: Men visst sjutton, hon är ju med i bilen!

Grattis!

Sen väl i stan bad jag mamma att köpa dricka åt mig och av ren förvirring köpte jag loka, jag hatar ju loka! Och det var nått erbjudande att man skulle ta två och självklart sa mamma att jag borde köpa en till som jag kunde ha i skolan. Men tack, mums jag bara ääälskar ju loka så mycket! Den andra lokan skänkte jag så snällt till Clara.


Jordgubb och Chilli.
Om ni smakar den,
 försök inte rapa!
Både för din egen
och för andras säkerhet!


På tåget blev det en blandning av lite sömn, sminkning (han inte göra det hemma) och en massa musik. Och allt det hände på bara 35 minuter. Efter att jag kommit fram till nässjö hade jag två val. Antingen vänta på bus 61 som går upp till skolan eller börja gå uppåt. Jag valde det senaste. Jag sprang in till pressbyrån, köpte en kaffe (vi ska inte ens prata om vilka problem jag hade för att bara få en kaffe) och sprang iväg. Jag han ca 300 meter sen började det spöregna. Men jag fortsatte gå. När jag var mitt i nässjö kom jag på en sak. Hur skulle jag hitta skolan från det stället jag stod? Jag fick totalt hjärnsläpp och ville ringa antingen faster eller hem och fråga hur jag skulle komma till skolan, men jag ville allt ha lite värdighet kvar i kroppen så jag bet ihop och fortsatte att gå. Så jag gick och gick men och tillslut kom jag på rätt väg igen. Regnet hade slutat men jag var blöt för det.

Några tankar under en sträcka på ca 100 meter:


Varför är mitt kaffe kallt?

Hur har jag lyckats bli blöt där?!

Vad håller polisen på med där borta?

Jag är blöt.

Varför har jag kaffe över hela handen och vart läcker min kopp?


När jag var sådär 300-500 meter innan busshållsplatsen, gissa vad jag möter. Min buss så klart! Så alla som åkte buss upp till skolan var torra, hade ingen kaffeluktande hand, var inte trötta i fötterna och kom före mig till skolan!


Efter att jag kommit in i skola, fixat till mig lite igen och tagit av mig långarmaden som var mest blöt tänkte jag sätta mig vid en dator eftersom jag inte började än. Men tror ni det funkade eller? Nej precis, efter att jag prövat 6 datorer så gav jag upp. Servern hade fått damp och i stort sätt ingen kunde logga in (fast jag lyckades sen senare under dagen, jag knäckte allt datorn ;)).


Skönt att det är fredag!


Förkyldning på vägs

Näsan rinner, halsen gör ont och jag nyser var tredje minut.
Någon som vill byta eller?

1timme och 15 minuter.

Så lång rast har jag just nu, så välldigt kul ju.
En sak om man kunde få sitta vid datorn och bara få sköta sitt, men ingen har någon vidare lust att sitta här så jag har inte mycket mera val än att dra och gå omkring i koridorerna. Hurra! *suck*

Inställda lektioner

Första lektionen inställd, men ingen sovmorgon för det.
Andra lektionen svenska, bara en massa tråkiga lekar.
Tredje lektionen blir idrott. Information.
Sista lektionen är inställd.

Nödvändig dag, eller hur?

Torsdag

Nej jag har inget bättre för mig att göra.Dagen började med, ja vakna självklar och sedan frukost. Efter frukost, sminkning, hårfixande och så klart efter att tagit på sig kläder, så satt jag med denna lilla, söta, busiga, underbara hund. Jaja, klaga på bilden ni. Men snacka om att bli dissad inatt då! Han kom inte in till mig och sov, nej han föredrog soffan inatt tydligen. Så lågt ju! Haha, älskar lilla Knuten ändå :)

Sen åkte man till brinell. Visst jag tycker om skolan och så, men jag är så skoltrött! Vill verkligen inte gå i skolan men känns som om man egentligen inte har så mycket val. Vad ska man göra annars då? Sova hela dagarna (jag är inte emot det i alla fall)? Nej det är bara att försöka fixa med bussar, bil och tåg och försöka släpa sig till skolan i tre år.

I skolan idag var det Tyska, Fotografering till matkorten, Data (hjälp vilken skillnad från gamleby! Gamlebys datorlektioner är som dagis om man jämnför!), Engelska och Mediaproduktion. Lite halvsegt, men det gick. Sen var man nere i staden och vandrade runt lite. Köpte upp mina sista pengar på fika och satt och läste bok medans man satt och käkade blåbärsmuffins, mums!

Sen fixade jag äntligen ett bibliotekskort! Bibliotekskort numer fyra. Korsberga (den som inte är med på bilden för den är "tilfälligt" borta) Västervik, Nässjö och Vetlanda är fyra ställen där jag nu kan låna böcker.

Sen var det bara att åka hem. Efter mycket väntan. Skönt att få komma hem, men inte särskillt kul att sitta i buss, fast jag överlever, jag är ganska van efter fyra år med bussresande.


Såhär ser man ut ifall man är tröttare än tröttast,
har extremt tråkigt och haft i över tre timmar och bara vill,
har en busschafför som är tjurig som aset och
kör som om han fick körkortet från ett flingpaket.
Hurra!

Sen fick jag ju en trevlig överraskning när jag kom hem med jue. Brispapprerna hade kommit hem. Trotts att min budget är riktigt dålig och jag är pank hela tiden så har jag bestämt att bli medlem i bris. Det finns alltid de som har det värre än en själv och det ända stöd de kanske har är just bris. Så efter att jag sätt reklamen på kanal 5 om bris så gick jag med direkt! Det kostar ju bara 100 kronor per år! Ca 8 kronor i månade, det är ju verkligen inte så farligt. (klicka här -->BRIS<-- för att komma till den sidan där man blir medlem på bris)
Bilden är en länk!

Fast det var nog det enda positiva idag. Resten av dagen har inte varit särskillt bra och det har blivit endel bråk här hemma pga mig, men det löste sig det med.

Nu ska jag i alla fall försöka sova lite och hoppas dagen i morgon blir bättre. Mamma är ledig med så jag ska försöka fjäska som bara den så kanske hon kan köra mig till skolan så man slipper pendla.

God natt!

"alla-kan-gå-och-dö"-humöret

Just nu är jag på "alla-kan-gå-och-dö"-humöret. Allt är fel, inget är rätt, punkt slut.
Jag går och lägger mig nu innan jag faktiskt mördar nån på riktigt.

Lånekort, ingen enkel sak att få

Usch jag vill bara hem just nu! Känner mig inte särskillt pigg idag. Trött efter en natts dålig sömn och sen börjar jag bli sjuk som knappast hjälper saken. Det värsta är ju att jag måste pendla. Det finns en buss (eller var det kanske tåg? hmm..) som går strax efter skolan slutat, men den hinner jag inte med så jag får vänta en timme på nästa. Tänk på vintern och vänta på en buss i en timme i -20 grader, ja men gud vad kul det känns. Som tur är ju att jag har nyckel till fasters hem så då kan man ju alltid sätta sig där och dricka nått varmt innan man åker. Dom har ju inte så särskillt långt till stationen heller, typ fem minuter bort om man går eller nått. Skönt! :)

Men idag vet jag allt vad jag ska göra under den tiden. Skaffa lånekort och låna en bok. Skulle ju göra det igår men tror ni det gick eller? Ne då var man tvungen att ha idkort, vilket jag självklart lämnat hos faster i väskan. Sen så kunde inte ens faster få bevisa att jag var jag, nej hon var tvungen att vara min mamma i så fall. *suck*

Varför kan inte alla bibliotek vara lika enkla som i vetlanda? Där var jag 13 när jag skaffade lånekort själv! Jag bara bad om ett lånekort och så fick jag säga vad jag hette, vart jag bodde och personnumret. Självklart kunde jag ju inte de sista fyra siffrorna, men det var inga problem. "Kom med din mamma eller pappa nästa gång så kan dom säga det, här har du lånekortet varsegod och låna på". Svårare än så behöver det inte bli!
Varför krångla till det för?

Ful bild i tre år

Nu har äntligen skolan börjat på riktigt! I stort sätt i alla fall.
Känns skönt att få börja plugga lite, trotts att jag egentligen hatar det. Men det är bättre än att sitta och lyssna i tre timmar på några lärare som babblar på om skolan.

Ja det finns inte så mycket att säga faktiskt. Förutom att vi tog kort idag. Detta kortet ska sitta på matkortet senare och den bilden byts inte ut en ända gung under dessa tre år! Hallå!? Hur kul är det att se en bild på sig i varje dag trean när man gick i ettan och såg allmänt förvirrad ut? Sen hjälpte det ju inte att fotografen var stressad så man inte ens fick se hur man blev.

Så alltså ska jag ha en bild på mig själv från ettan i tre år som jag kommer att se varje dag som antagligen kommer se helt fruktansvärd ut.
Yey!

Ha det bra där ute så hörs vi senare.

Back on track

Två dagar sedan man sist skrev då. Hmm, känns som om jag behöver bli lite bättre på det här, men inte så mycket har hänt i alla fall.
Visst jag har börjat skolan men that's it liksom.

Första dagen var pest kan jag lova (och tråkig eftersom det bara var en "information dag"). Ca 60-70% av alla i min klass kommer från Eksjö och känner redan varandra sen tidigare eftersom de gått i samma skola tillsammans. Man kände sig ju lite utstött kan jag lova. Sen var ju problemet med att man inte vågade gå nån stans eftersom man inte hittade + hur kul är det att vandra runt i en skola helt själv egentligen?

Andra dagen (idag), som fortfarande var en information dag, var inte heller så rolig fast något hände. Klassens tidigare "grupper" blev lite mera lösa och kunde faktiskt titta till oss andra i gruppen. Och sedan idag när jag såg matkön så kännde jag ingen vidare lust att äta (jag lovar, ingen där ute har sätt en längre matkö, för det finns inte) så jag vände om till skåpet igen, som förövrigt är ett helvete att öppna eftersom det är kombinationsskåp, men då kom tre pers från min klass. Emelie, Klara och Anna. De pratade ju faktiskit med mig och frågade ifall jag ville sitta med dom i matsalen. Och sen har det bara gått framåt. Alla börjar prata ännu lite mera med varandra och, trotts att man inte helt känner sig en i gänget, så är det helt lungt påväg.

Jag tror nog ändå att det kommer bli en ganska bra klass det här.

Skola på tisdag

Inte långt kvar tills skolan börjar och jag är supernervös.
Varför? För jag kommer vara sämst i min klass!
Jag menar i dag har ju de flesta systemkamror, speciellt dom som är intreserade av fotografi och det är sånna kamror vi ska jobba med, men jag har ALDRIG använt en sådan. Jag har nog inte ens rört en och så ska jag börja använda dom. Och välldigt många har ju photoshop, men inte jag. Jag hade en gång men det var knappt att jag förstod mig på det.

Djurvård var ju lite skillnad, det var ju mera praktiskt arbete + jag kände mig säkrare i det, trotts att jag inte visste något om det. Men media har jag alrig hållt på med. Visst, man går i skolan för att lära sig, men kul att bli sämst i klassen då. Men jag vet inte ens vilken klass jag ska gå i ju! Det ska tydligen vara två media klasser och jag har inte en aning om vilken jag ska gå i. Det får jag väll reda på i aulan, men var ligger den då? Jag har varit i den skolan en gång och den är stor! Och då var jag ju knappast i skolan heller, då var jag ju i en annan byggnad för media har en egen bygnad. Kul att gå vilse första timmen då.

Jag kan verkligen inte se detta positivt. Det funkar inte. Jag vill ju gärna gå media, det är inte det. Men, äsch jag vet inte.

Zzz

Ååh vad trött jag blir på mig själv! (haha, trött ja det passae ju in på detta inlägg)
Efter 5 nån gång somnade jag inatt men trotts det så vaknade jag faktiskt vid 9-10 tiden idag. Jag hade inget att göra så jag tänkte att jag skulle titta på film. Jag han inte ens stänga på nån film innan jag sov!
Jag kände mig vaken så jag tänkte det inte var någon fara att lägga sig i sängen, tydligen var det de.
*suck*
Så jag vaknade för typ 10-20 minuter sedan. Kul, eller inte för jag hatar att sova bort hela dagen! ÅÅH!
Fast jag får väll se det positivt, jag får sova nu eftersom jag får stiga upp tidigt som fasen när skolan börjar.

Nehe, jag får väll gå och byta om nu till kläder då.
Bye

Städtanten Lina

Jag och Martin har kommit på en sak, vi behöver nog en halvmiljon var. Vi satt vid datorn och tittade efter filmer vi ville se (vet inte riktigt hur vi hamnade där) och nog hittade vi det. Typ en-två miljoner eller nått.

*suck*

Kan filmvärlden sluta göra så bra filmer ett tag så man hinner ikapp eller?

Fast en sak som är bra är ju att man hinner glömma bort de flesta innan man hinner se dom.

Nehe nu ska jag ta och städa rummet, det ser ut som om en tornado varit här och vänt (och så blir jag förhoppningsvis jäkligt trött med!). Och kaninburen behövs städas med. Gud vad kul, eller inte. Är det något jag hatar så är det att byta hos djur. Blä! Men det är ett pris jag gärna betalar för att ha min lilla Chip här. :)

Bada honom skulle med behövas, vet inte hur han lyckas men skitig är han allt. Och det borde väll inte bli till några större problem, för vad jag hitills sätt så har han verkat tycka om vatten så.

Men nu måste jag sluta att dra ut på det här!
Nu ska det städas!

Ännu ingen sömn

Jag vet inte vad jag gör snart.
Skolan börjar om bara fyra (om jag räknat rätt) dagar och då vill jag gärna vara någorlunda utvilad och inte komma med värsta svarta påsarna under ögonen.

Vad ska jag göra för att få lite sömn?

Tim Burton

Kan fortfarande inte sova.

Klicka på bilderna för större bild

Tim Burton måste vara en av de bästa (enligt mig) resigörerna någonsin.
Bara älskar hans sätt att göra det dystra glatt, på något himla vänster, de väldiga brytningarna i filmerna, det glada och lyckliga har väldigt klara färger osv och hur det dystra stämmningen i filmen ändå kan få en att skratta. De som sätt filmer från honom känner nog igen vad jag menar.

Satt och letade lite på internet vilka filmer han har gjort och jag hade faktiskt riktiga problem. Alltså det stog olika på olika sidor, så jag bara kopierar från Filmdatabasen.

(någon för gärna säga mig vad det är för skillnad på regi och producent)

Regi:

Aladdin and His Wonderful Lamp (1984)

Pee-wee's Big Adventure (1985)

Beetlejuice (1988)

Batman (1989)

Edward Scissorhands (1990)

Batman Returns (1992)

Ed Wood (1994)

Mars Attacks! (1996)

Sleepy Hollow (1999)

Planet of the Apes (2001)

Big Fish (2003)

Charlie and the Chocolate Factory (2005)

Corpse Bride (2005)

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)

Producent:

Edward Scissorhands (1990)

Batman Returns (1992)

The Nightmare Before Christmas (1993)

Cabin Boy (1994)

Ed Wood (1994)

Batman Forever (1995)

James and the Giant Peach (1996)

Mars Attacks! (1996)

Corpse Bride (2005)


Någon som känner igen några filmer?
Själv har jag sätt Edward Scissorhands, Batman Returns, Mars Attacks!, Charlie and the Chocolate Factory, Corpsbride, Sweeney Todd och The Nightmare Before Cristmas. Hitills har jag inte blivit besviken i alla fall och kommer nog knappast bli i framtiden heller tror jag. =D

Favoriterna är helt klart Sweeney Todd och Edward Scissorhands. Se dom! Asbra, enligt mig, men även om man inte skulle tycka just dom filmerna så kan man ju alltid titta på Johnny Depp som är med i båda ;)
Haha!
                                                                 


Tyvärr så kan jag inte se nån utav dom filmerna just nu :(
Sweeney Todd äger jag inte (men den ska minnsan köpas, när jag kommer ihåg) och Edward Scissorhands är totalt väck.

Visserligen har jag ju fortfarande Corps Bride och The nightmare before cristmas hemma, men dom har jag sätt 24551556 gånger så snart kan jag dom utantill.

*suck*
Ingen som har lust att skicka lite pengar till en fattig människa så hon kan gå och köpa lite filmer eller??
;)Jag kan berätta att nästa film ska jag verkligen se i alla fall, Alice in Wonderland som kommer ut 2010. Jag tror den kommer vara riktigt bra + hur ofta får man se Johnny Depp såhär? Haha!

Måste man ha en stil? Måste man se ut som alla andra?

Varför måste man vara som alla andra för?
Jag blir så trött på alla människor som strävar efter att se ut som alla i mängden.
Asså man är annorlunda, man är inte som alla andra, varför försöka efterlikna alla andra då?
Man måste väll få se ut som man vill, eller har jag fel?

Två saker jag stör mig på att höra:

"Men guuud var vit du är!" - Visst, de första 325597500 gångerna brydde jag mig inte, men nu börjar det bli störande. JAG VILL VARA VIT! Jag vill vara lika vit som snö, jag tycker det är snyggt. Punkt slut. Jag vill inte ligga på gräsmattan halvnaken och svettas och sedan få cancer. Sen om ni vill det så är det lungt, och jag säger inte att vara brun är fult, absolut inte! Det kan vara jättefint, men jag vill inte se ut så. Jag vill vara sjukligt vit helt enkelt. :) Man kan aldrig vara tillräckligt vit helt enkelt, enligt mig. Haha

"Men vad är din stil egentligen? Ena stunden ser du helt emo ut och nästa så är du värsta bimbo." - Okej, nu ska jag reda ut denna sak en gång för alla eftersom folk verkar ha problem med detta hela tiden med mig. Min stil = ingen stil alls. Jag följer min egna stil. Så enkelt är det. Och lika så musiken. Jag är så trött på folk som ska påpeka att man kan faktikst inte lyssna på sån musik om man är en viss stil. Men jag är ju inte en viss stil. Skulle jag nu vilja lyssna på Britney Spears (eller hur nu den människan stavas), Lady Gaga eller hmm .. okej kommer inte på någon mera pop ikon just nu, men i alla fall. Har jag lust att lyssna på nån av dessa personer så är det min ensak, och skulle jag nästa dag vilja lyssna på Korn, Slipknot och Bullet for my Valentine så är det fortfarande min ensak.

Så snälla, snälla. Sluta klaga på mig och alla andra för hur dom ser ut, har ni någonsin tänkt på att vi kanske inte vill se ut som er? Att vi inte vill se ut som exakt varenda jäkla människa i denna värld.

Ibland måste man få skriva av sig när allt trycker på.

Jonna, missbrukare?

Haha, ja jag tror det.
Men det är inte så farligt som det låter, för hennes drog är en film. ;)
För de senaste dagarna så har min dator helt plöttsligt förvunnit och när jag hittat den så är den hos jonna som sitter och tittar på film. Vilken?
Jo Cry Baby.
Jag tror hon har blivit helt kär i filmen, men jag måste hålla med henne, bra är den.


Halvdöda mig

Gissa när jag somnade inatt?
Precis, vid fyra inatt igen. Tredje natten på raken nu.
Jag vill ha sömn!!
I morse var jag till och med så trött att jag inte hörde när väckarklockan ringde. Allvarligt undrar jag om jag inte var lite död, för den började ringa vid 8. Den ringer ca 1 minut, slutar och sen ringer den om 9 minuter igen, och så höll den på tills klockan 11:30! Alltås höll den på i 3½ timme utan att jag vaknade!
Ni kan fatta att jag är trött, jag bli ju nästan orolig över mig själv.

Lugnt

Allt är faktiskt riktigt lungt här hemma nu. :)
Efter världens värsta bråk någonsin så verkar det som om Jonna och Martin tänkt till lite. Visst, dom är väll inte 100% snälla mot varandra fortfarande, men jag har minsan sagt till dom när dom gått för långt.

Haha, det gäller ju att träna dom ;)


Bråk

När jag cyklade till affären var allt lungt här hemma. Jag bad Jonna och Martin att plocka ur och i diskmaskinen, vilket de gjorde. Inget var konstigt. Sen kom jag hem.
Jag tyckte det var konstigt att en stol låg ner på golvet och att Jonna satt vid diskmaskinen, men tänkte inte så mycket på det. Inte förens jag kom till Jonna och såg att hon hade tårar i ögonen.

- Varför ligger stolen ner?
- Martin blev arg.

Ännu en gång har de bråkat. Dom klarar inte av ens fem minuter själv (och jag skämtar inte) utan att de bråkar.

- Vart är Martin nu?
- På sitt rum.

Jag springer upp för trapporna och möter en arg och ledsen Martin. Jag försöker prata och han försöker knuffa undan mig. Han skriker. Sist jag såg honom såhär arg var när vi fortfarande bodde i siboholm, när jag fortfarande blev slagen nästan dagligen av honom. Innerst inne är jag så rädd för att hans gamla jag ska komma tillbaka igen. Då fick jag ju som max blåmärken, han var ju inte så stark då, men nu. Jag blir rädd när jag tänker på det, hur stark han faktiskt är och speciellt när han är arg. Jag skulle nog vara chanslös mot han. Men denna gång lät jag mig inte vara rädd, för visar jag hur rädd jag är kan han ju knappast ha mig som stöd. Jag menar hur ska en människa förväntas stå stöd mot någon som är svagare än sig själv?

Så därför drog jag tag i tröjan på han och knuffade tillbaka (förlåt lilla mamma om tröjan gick sönder, men ibland gäller faktiskt tuff kärlek). Jag var så trött på alla bråk Jonna och Martin har dagligen att jag inte kunde vara särskillt lugn länge.

Martin skyllde på att han inte kommer ihåg vad bråket började med men nu kan han inte lugna ner sig. Då brast det för mig. Jag klarar inte av att varje dag höra när de tjatar, bråkar och är taskiga mot varandra. Tänk om 20 år, kommer de ens villja prata med varandra då när de håller på som det är? 

Inget löser sig med att höja rösten.
Visst, kanske inte det men nu var jag så trött. Trött på att varje dag behöva gå i mellan mina två syskon, trött på att höra hur elaka de är mot varandra, så jag skrek. Skrek och skrek och skrek. Martin skrek tillbaka lika högt, om inte högre. Tårar kom både i från mig och Martin och såhär har vi aldrig bråkat innan. Visst vi har ju skrikit till varandra och varit riktigt arga, men aldrig på detta viset. Jag trodde allvarligt att han skulle slå till mig ett antal gånger, men jag stod kvar.

"Jag är så jävla trött på era bråk! Har ni någonsin tänkt på dom omrking er? Har ni någonsin tänkt på hur ont det gör varje gång man hör er vara elaka mot varandra? Nej jag tror inte det och nui måste det sluta! Om ni inte kan vara snälla mot varandra så håll då för fan käften! För jag lovar, jag orkar inte med det här mer, att nästa gång jag hör nån av er två vara spydig mot varandra får ni med mig att göra. Detta är inte längre eran ensak, nu är jag med i detta krig."

Känner mig lite hemsk egentligen för att jag skrek detta både åt Martin och Jonna, både började gråta när jag sa (skrek) det.

Jag satte för en stund sedan Martin, Jonna och mig i samma rum och pratade och nyss lämnade jag dom ensama. Det verkar som om det faktiskt går bra för dom. Det är lungt i rummet och jag hör ingen skrika eller gråta. Hoppas detta är sista gången jag måste vara förmedlare mellan dom, för jag orkar inte med det längre. Jag vet inte ifall ni har bråkande syskon eller så, men jag lovar det tär på en. Det tär att veta att du inte kan lämna dom ensam i mer än fem minuter för då börjar de bråka. De kan vara i samma rum, om det finns en tv eller en dator så de inte behöver prata med varandra. Men om du tar bort dessa saker blir det kaos och jag orkar inte med det längre. Så nästa gång jag hör någon av dom säga något elakt mot varandra får dom mig på sig, för detta måste ta slut!

Jag vill få sova!

Tror ni jag fick någon vidare sömn i natt eller?
Ne, precis.
Huvudvärk, värme och kyla (ena stunden var jag supervarm, nästa jätte kall :O), fästingbettet gjorde asont och helt plöttsligt blev jag hungrig med. Underbar natt, verkligen.
Så jag somnade runt fyra inatt igen och självklart ringde klockan vid åtta som vanligt. Men idag steg jag inte upp vid den tiden. Jag var så jäkla slut att jag trodde jag skulle falla ihop på golvet så jag la mig i sängen igen. Borde väll kanske inte gjort det eftersom jag vaknade för bara en halvtimme sen, men om jag inte får någon sömn så är jag inte människa under dagen.

Chansen att jag faktiskt somnar inatt är väll minimal den med. *suck*
Jag måste verkligen få sova om nätterna! Snart börjar skolan och då blir det tidig uppstigning så jag behöver somna mycket tidigare då.

Nehe, om man skulle gå ner och äta något och sedan vara lite duktig och städa.
Gud vad tråkigt det lät.

God natt!

Som vanligt när jag ska sova så blir det alltid, "Jag ska bara göra det först och det måste göras först." Allt bara för att dröja sovandet en stund till. Jag är ju som ett litet barn som inte vill sova vid läggdags. Vet inte varför, men det är väll det för att 8 utav 10 gånger jag ska sova så kan jag inte somna och då vet jag att något tråkigt väntar. Att ligga i sängen och vrida och vända på sig tills man nästan blir galen!
Usch ibland önskar jag bara att man kunde få sömntabletter så man kunde få somna på en gång. Fast jag vet ju att det inte är en bra lösning + att jag är nog inte den bästa personen att ge piller till som ni kanske vet, men önska är ju aldrig fel ;)

Nehe, nu ska jag bara gå på toa sen blir det allt sängen, och inget mer "Jag ska bara"!
Så god natt, igen.


Men förlåt då lilla Jennie. Gamleby menar jag ju så klart, men det är inte alltid lätt att stava rätt när man bara snubblar över tangenterna. Jag vet en till person som alltid lyckas snubbla på tangenterna, så det så! ;)
God natt!

Trötter är trött

Usch vilken natt.
Extremt förstora insekter, totyrkammare och död var i mina drömmar inatt och man sover inte särkillt bra utav det kan jag lova. Men det var inte särkillt länge jag behövde drömma det i alla fall, för jag kunde inte somna inatt, inte förens vid fyra och skulle sedan upp vid åtta. Så fyra timmars dålig sömn blev det i natt. Inte allt för kul direkt.

Så när väckarklockan ringde vid åtta var jag lite för trött och förvirrad. Hoppade högt upp i sängen för jag visste inte vad det var som ringde först, men efter en stund så förstod jag ju. Trött som man var så slängde man bara på sig ett par byxor och en tröja och efter många om och men så satt jag i en bil påvägs till vetlanda. Inte förens jag var inne i stan på en pakering och skulle hoppa ut ur bilen så såg jag att byxorna jag tagit på mig var skitiga, håret stog åt alla håll och kanter och var allmänt risigt. Tur att jag inte träffade på någon jag kände då!
Men det var tur att vi åkte in till lilla vetlanda, för det nu har jag både en kalender, block och pennor tills skolan börjar. Känner mig inte jätte pepp inför skolan med tanke på att jag kommer gå i en mycket större skola än vad jag är van vid, kommer inte känna någon alls och alla i min ålder kommer gå en klass över mig.

Ja det ska väll säkert lösa sig det med, men visst är det nervöst.
Längtar tills första lovet i alla fall. Då tänker jag sticka till gamleby! Sen om dom vill ha mig där uppe igen är ju en annan femma ;)

Men nu ska jag ta och fixa i ordning lite innan man ska ta och sova.
God natt för i kväll!

Svar på komentar

Okej, ännu ett inlägg med pedofiler som tema. Men denna gång är allt riktat till Nicolai de Bauer efter komentaren på min blogg.

Hej på dig, Lina!

Nu när jag väl blivit uppmärksammad av dig, känner jag en tilltagande lust att kommentera det du skrivit. Till att börja med vill jag uttrycka min glädje över att du, till skillnad från många andra, faktiskt bejakar din nyfikenhet. Det vill jag att du skall göra. Endast så, är jag övertygad om, skall du på ett effektivt sätt kunna göra nya upptäckter i ditt liv.

Din reaktion över bloggens namn är fullt förståelig, men icke desto mindre olycklig. Dels är jag ung och snygg och förtjänar bättre än att bli kallad 'farbror,' och dels befarar jag att du förknippar pedofili med övergrepp, vilket är ett hinder för verklig klarsyn. Minns att en läggning och ett beteende är två helt olika saker! För min egen del brukar jag oftast få kidsen att skratta, inte gråta.

"Men barnen då? Föräldrarna ska bli glada och säga tack, men barnen? Har de ingan känslor? Har de inga egna tankar? Är det allt de ser? Barn är ting?"

Barn har visst egna tankar och känslor; varför skulle jag betvivla det? I mina ögon uttrycker dessutom barn och ungdomar långt fler tankar än vad de flesta vuxna gör, vilket jag anser vara någonting positivt.

"/.../ det är ju inte deras fel att de tänder på barn, MEN, deras handlingar är helt deras fel. De kunde istället söka hjälp /.../"

Vadan detta ordet 'fel'? Är inte det en litet väl pessimistisk syn på människan och hennes inneboende potential? :-) Vad läggningen beträffar, är den som vilken annan som helst: Det är inget fel med att vara sexuell. Att man har ansvar för sina egna handlingar är emellertid en lika viktig sanning, vilken jag förmodar var andemeningen i citatet ovan.

Att söka hjälp för sina tankar och känslor kring pedofili har jag redan gjort ett par gånger, och gör det även idag. Hur det gick första gången kan du läsa vidare om här:
http://blog.sexualpolitik.se/2008/11/09/gastinlagg-vad-som-hande-nar-en-pedofil-oppnade-sig-for-skolkuratorn/. Jag vill dock understryka, att min egen avsikt med all form av terapeutisk dialog aldrig har varit att försöka 'bota' mig ifrån läggningen ifråga. Det finns så mycket annat att prata om, när man tänder på sådant folk inte vill att man skall tända på.

"Det de gör är så fel, äckligt och sjukt det bara kan bli."

Nämligen? ;-)

Jag ser fram emot ett fortsatt meningsutbyte med dig, Lina. Efter att ha läst din korta presentation av dig själv, förstår jag att vi har ett flertal gemensamma intressen, som säkert också skulle vara intressanta att ta itu med vid tillfälle. Till dess läser jag gärna dina reflektioner på denna kommentar! :-)

Vänligen,

Nicolai de Bauer

Det var allt en lång komentar. Först och främst vill jag bara säga att jag står kvar vid att jag tycker det är en mental störning och inte en läggning. På ett sätt kan jag ju helt förstå hur det kan ses som en läggning efter som man bestämmer ju inte hur man blir om man säger så och, ja jag kan inte riktigt förklara men i alla fall. Men sen är det ju helt klart att man tar ansvar över sina handlingar. Jag säger inte att du har "gått för långt" (om du förstår vad jag menar) eller så, men det känns som om det är en ganska riskabel sak att vara pedofil och jobba med små barn. Det är ju lite som jag läste på en annan blogg att om man t ex försöker gå ner i vikt men har choklad hemma så kan man ju tillslut bli tillräckligt frestad för att tillslut äta den. Om du förstår liknaden. Om du jobbar med små barn så kanske då går för långt en dag.

Och jag säger inte att du är mindre värd som människa eller någon pedofil, men tycker att du kanske borde tänka över det?
För mig så finns det inget värre än att höra om barn som blivit utsatta och du förstår väll mycket väl hur mycket skada dessa barn tar vid ett övergrepp, att bli tvingade till något de absolut inte vill?

Jag är en ganska öppensinnad person och  bryr mig egentligen inte så mycket om folks läggningar osv. Det är upp till folk själva, så länge ingen annan person tar skada vid detta.

Ja detta inlägg/svar kanske blev lite hackigt och flummigt, men jag hoppas du fått svar på vad du ha velat ha svar på och att du kan känna dig nöjd med det. Annars så vet du ju vart komentarknappen sitter.

Pedofil

Har suttit och kollat runt lite på internet, som vanligt. Och ofta blir det ett klick här och ett klick där och tillslut vet jag inte riktigt vart jag har hamnat. Idag hittade jag en blogg, ihpm's blogg (<--länk) och lyckades komma in på inlägget Det vi inte vill prata om (ännu en länk för er som inte skulle förstå ;)).

Utdrag från inlägget:
Bloggen kan ni läsa här och där argumenterar han om varför pedofiler ska vara accepterade i samhället och varför dom ska få fortsätta med sina övergrepp.
(...)
Hans blogg har dessutom blivit ett vattenhål dit andra perversa och sjuka människor dras, tex han här. Läs här om hur denna mannen har tagit kontakt med, lekt med och blottat sig inför barn, du kan läsa vad en annan bloggare skriver om det här.
(...)
Asen tror faktiskt inte att dom gör något fel, att barnen vill detta, skickar inviter mm! För oss är en puss på kinden från en liten pojke eller flicka något som får oss att le, en pedofil reagerar med upphettsning och tar det som en inbjudan, ett tecken på att barnet är villig.

Jag blir helt förstörd vid tanken på att det faktiskt finns människor med en störning i huvudet (ja det är så jag ser på det, en störning och inte en "sexuell läggning" som vissa pedofiler verkar se det som), som gör andra skada utan att på något sätt känna att det är fel och söka hjälp och sedan sitta och blogga om deras fantasier.

Någon pedofil i detta avlånga land kallar sig Nicolai de Bauer och har bloggen Pedofil verklighet.
Bara namnet får magen att knyta sig och framför mig ser jag stackars små barnansikten söndergråtna för att de inte förstår varför den snälla farbron gjorde som han gjorde.

Utdrag från hans blogg:
Jag är helt och hållet nöjd med vad jag fått uppleva under min livstid, och blir bara glad om jag får vara med om mer. Inför framtiden hyser jag framför allt, såsom den hopplösa dagdrömmare jag är, en vision om vad jag skulle vilja erfara. Jag drömmer nämligen om ett samhälle där jag, efter en fyra år lång lärarutbildning, skall kunna kyssas ömt och älska med mina närmaste elever - och efteråt röna föräldrarnas tack, för det goda jag gjort för deras barn! ;-) :-D

Jag förstår inte hur en människa kan skriva detta, lägga ut det på internet och sedan inte bry sig mer. Ser han ens vad han har skrivit? Ser han inte ens hur sjuk texten är?
"Jag drömmer nämligen om ett samhälle där jag, efter en fyra år lång lärarutbildning, skall kunna kyssas ömt och älska med mina närmaste elever"
Jag ryser.
"och efteråt röna föräldrarnas tack, för det goda jag gjort för deras barn"
Men barnen då? Föräldrarna ska bli glada och säga tack, men barnen? Har de ingan känslor? Har de inga egna tankar? Är det allt de ser? Barn är ting?

Jag bara undrar, vad är det som finns i deras hjärna? Vad döljer sig där inom dem som gör det sjuka till något normalt för dem?
Ännu en gång sätts min hjärna på högvarv. Min nyfikenhet har vaknat och ögonen har öppnats.
Den gamla Lina, som en gång intreserades av seriemördarnas psyken och hjärnor har ännu en gång vaknat. Att jag inte läser psykologi egentligen.
Men tro inte nu, bara för att jag intresseras av deras psyken, så tycker jag att de gör rätt. Verkligen INTE!
Det de gör är så fel, äckligt och sjukt det bara kan bli. Men jag ser inte det som om de har en speciell läggning eller att de har valt detta. Jag ser detta som en psykisk rubbning, handikap, störning, ja vad vi nu ska kalla det som. Men de har inte valt detta själv, detta är en sjukdom. Så det är ju inte deras fel att de tänder på barn, MEN, deras handlingar är helt deras fel. De kunde istället söka hjälp och aldrig bli helt friska, men till en del så att de i framtiden kanske aldrig tar bort ett stackars litet barns oskyldighet. För detta är inget som barnen vill, men tyvärr så tycks pedofilerna tycka det.

Världen är en sorglig platts.

Film är en besvikelse

Komedi och skräck.
Det måste vara de svåraste filmerna att göra, verkar det som i alla fall.
För alltid när man har lånat hem någon av dessa kategorierna så har man läst om filmen och tänker "Denna verkar vara skit bra!".
Man är tror att komedin ska få dig att skratta så du får kramp i magen och att skräckisen ska få dig att hoppa högt i soffan. Men sen sitter man där med popcorn och läsk och undrar vad det är för en skitfilm man har lånat.
Du skrattar inte, du ler knappt av komedin och skräckisen sitter du bara och irriterar dig på dåliga efekter eller på hur lite den faktiskt skrämmer dig. Ännu en gång så har man blivit besviken.
Någon som känner igen sig?

Visst nu ska jag inte sitt här och säga att alla skräckisar och komedier är dåliga, verkligen inte. Och jag förstår ju att göra film är inte världens lättaste. Men ibland undrar jag bara vad dom har tänkt med när dom gör film.
Ne jag får nog börja läsa böcker i stället. Dom lånar ju man gratis, så skulle man bli besviken på den så har man i alla fall inte slängt bort pengar på den.


Jag vill inte börja skolan, men jag vill inte skippa den heller

Jag saknar rutiner.
Jag saknar att få komma hemifrån.
Jag hatar att bara få vara 95% mig själv.

Orkar inte mer design

Orkar inte fixa mera med designen.
Jag menar vad är meningen med att fixa och göra den fin när det inte finns något mera att skriva och ingen läser den?
Känns ganska meningslös.
Funderar på att lägga ner den med, men det får jag vänta med i så fall. Annars kanske jag ångrar mig senare, vem vet?


Morgonstund har guld i mun, eller nått sånt kanske

Morgonen idag:
Känner att kudden börjar vibrera och låta en massa. Det är väckarklockan till mobilen som ringer för femte gången utan att jag vaknar. *suck*
Stänger av alarmet och tänker "Bara fem minuter till". Dom fem minuterna blir till 30 minuter, då kommer mamma in i rummet. "Dags att vakna kanske?".
"Ja jag ska, ge mig bara fem minuter till snälla". Och visst gör hon det, men ännu en gång blir dom fem minuterna lite längre än tänkt. Nämligen två timmar istället.
"Nu sticker jag snart till jobbet, hade du tänkt att sova bort hela dagen eller?" Nej det hade jag ju inte,jag hade ju tänkt att vara duktig ochgå upp tidigt idag, men det blev som vanligt.
Såhär är det varje morgon, när har jag tänkt lära mig att fem minuter blir till timmar?
När ska jag lära mig att stiga upp på morgonen och sova på natten?
Aldrig.


Inte inne så ofta längre

3-4 dagar sedan jag skrev här.
Usch vad slarvig jag är, men samtidigt, vad ska jag skriva då?
Designen är på väg, men jag har ett liv utanför bloggen också så jag hinner inte riktigt med den just nu om jag ska vara ärlig.
Men det spelar väll egentligen inte någon roll eftersom det knappast någon som läser bloggen. Det är ju mera för min egen skull typ.Min drog just nu^^:Ska jag vara ärlig så hatade jag In flames innan. Vet inte varför, men jag gjorde det. Men nu har jag sakta börjat tycka om dom. Jag byter verkligen åsikter hela tiden, haha.

RSS 2.0