Böcker, böcker, böker

Glömde ju säga att JAG HAR GJORT VÄRLDENS KAP!
Jag har köpt en massa böcker (pocket) som jag vill ha! :D :D :D
Haha, ibland är det lätt att bli lycklig minsan.

Böckerna (i ordning för dom som inte ser vilka det är):

1. En hjärtformad ask - Joe Hill
2. Som jag vill vara - Katarina von Bredow
3. Om jag kunde drömma - Stephenie Meyer
4. Dexter, dunkla drömmar - Jeff Lindsay



LYCKA!


Tant Berit

Underbart rolig dag!
Jag fick springa runt och leka tant Berit medans jag intervjuade folk i skolan.
Ha! Trodde aldrig att jag skulle göra det, men det funkade.



Men vad säger ni?
Tror ni inte som jag, att jag kommer bli en jäkla bra tant i framtiden? ;)
Haha!
(sorgligt nog tyckte en tjej i min klass att jag passade jäkligt bra i den frisyren. Hmm, ska jag ta det som en komplimang eller förolämpning tro?)

Ne nu ska jag ta och göra klart engelska läxan och sen ska jag sno fasters dusch.
Ha det bra!


Vsg Clara

Här lilla Clara, här har du min spellista.
Min

God morgon!

God morgon, god morgon kära läsare!
Nu sitter jag här i skolan hög på kaffe och socker, eller kanske inte. Men jag kommer nog bli för jag är så jäkla trött så endel kaffe kommer nog drickas. Jag ska dricka kaffe tills att jag är så hyperaktiv att jag knappt kan sitta still på en stol!
  
  
Ignorera skitigt hår, påsar under ögonen, den allmänt trötta blicken och att jag har på mig en skjorta som borde ligga i tvätten.
Yay! Idag kör vi på slusk-looken!

Tisdag

Kunde varit en bättre dag, helt klart.
Natten var otroligt lång då jag verkligen inte kunde somna. Jag var väll egentligen trött och så, men det gick inte att somna. Så många tankar och så många känslor (och så många frågetecken överallt). Vid 4 tiden lyckas jag visserligen somna, men så är det ju dags att gå upp vid 5 sen igen så jag kan berätta att jag gick inte till skolan idag. Somnade om igen och vaknade inte förens vid kvart i 10. Hoppas att det inte gjorde något att jag inte sjukanmälde mig förens då!

Sen var det inte ett särskillt roligt uppvaknande jag hade. Ögonen var riktigt svullna så det gick knappt att öppna dom och hela ansiktet gjorde så ont att jag var beredd att kapa bort det. Men inget som lite ipren kan fixa ;) haha.

Jag tittat äntligen på Död Snö idag! Eller nästan. De första 10 minuterna.
Alltså jag har varit totalt seg idag! Jag sov igenom död snö filmen, ice age filmen och några program på tvn. Till och med min lillasyster som är fruktansvärt förkylld höll sig vaken!

Jaja, ny dag i morgon och förhoppningsvis lite mer sömn inatt.
Nu ska jag fixa i ordning mig för natten och sova.
God natt!

Då 292 kilo, nu 95! WOW!

"Han vägde 292 kilo - men tränade bort 197."

Hur peppad blir man inte nu att börja träna egentligen?
Kan han så kan jag!
Haha, ne men måste bara säga att det var verkligen starkt gjort!

Gissa vad han jobbar som nu då, fitnesscoach! 
Ja han om någon vet väll hemligheten med att gå ner i vikt!




  Ensam och deprimerad

Som 13-åring vägde han 114 kilo.
Som 15-åring vägde han 133 kilo.
Som 21-åring vägde han 235 kilo.
- Jag var hemma större delen av dagen och tittade ut genom fönstret. Jag satt och såg på när folk levde livet medan jag åt, sov och tittade på tv. Jag vägde för mycket för att gå utomhus och om jag gjorde det drev folk med mig. Jag var ensam och deprimerad, säger David Smith till Mirror.


Artikeln hittar du här.


Mediekåta Wahlgren

Ulf Larsson har gått och dött och ska jag vara ärlig så har jag inte en aning om vem han är. Jag har sätt han på tv någon gång för ansiktet känner jag igen, men själva namnet kopplas inte till något. Han blev bara 53 år (om jag inte läste fel) och det känns ju ganska trist. Alltså 53 år är lite ungt att dö faktiskt.

Fast det var inte det jag skulle komma fram till utan varför är alltid någon av Wahlgren familjen med i tidningen så fort något hänt? Speciellt Pernilla Wahlgren. Nu hade visst Pernilla och Ulf varit gamla kolegor, men ändå! Den familjen är ju med i tidningen minst en gång per vecka!

Får sveriges befolkning abstinens ifall Wahlgren inte skulle vara med i tidningen på en hel vecka?
Och finns det någon mer mediakåt familj i sverige just nu?


Med dessa bilder vill jag berätta att det börjar bli höst och kallt


Och jag gillar att!


Inte så bra att somna på bussen

Idag höll det på att gå riktigt galet med bussen. Ojoj!

Inatt kunde jag inte sova hur mycket jag än försökte. Så sammanlagt fick jag ungefär 3 timmars sömn, max. Jag trodde att jag skulle vara halvt död idag (speciellt när jag glömde pengar till kaffet) men det var helt okej. Jag var riktigt pigg och kände mig inte ett dugg trött. Sen när det var dags att åka hem så upptäkte jag att jag var lite trött i alla fall.

Sen när jag väl satt på bussen på vägs hem så dog min mobil så jag kunde inte lyssna på musik så det fanns inget som kunde hålla mig vaken och vips så sov jag. Hårt. För helt plöttsligt vaknar jag av att en massa folk hoppar på bussen. Jag är vid en station. Jag får panik, vet inte vart jag är och springer ut ur bussen. Tur som jag har så är vi i vetlanda och bussen har inte hunnit åka från stationen ännu. Men vad är klockan? Jag har inte en aning! Mobilen är död!

Lite halvt panik blickar jag mot pakeringen där mamma ska stå med bilen och hon är inte där. Hon är alltid där tidigare än bussen! Nu höll jag verkligen på att få panik! I huvudet fick jag upp en bild där jag suttit i bussen och sovit väldigt länge (bussarna står ibland vid stationen med "ej i trafik" skylt medans dom väntar på att klockan ska bli så mycket så dom kan åka vidare) och mamma har stått vid pakeringen och väntat och sedan åkt när jag aldrig kommit och inte svarat i mobilen.

Så jag hade inte en aning om vad klockan var. Jag var pank så jag kunde inte låna telefon och mobilen var död. Och jag hade precis vaknat i panik och då tänker man inte särskillt klart!
Men ännu en gång hade jag tur! För när jag kom fram till pressbyrån så hänger det en stor klocka där och då upptäckte jag att bussen var för tidig så mamma hade bara inte kommit än.

Mitt hjärta gick från 180 till 30km/h och min hjärna känns som deg nu.
Nu ska jag gå och göra en uppgift åt hela min grupp som jag arbetar för.
Hejs svejs!

Behåll mitt matkort, tack!

Snälla ni mattanter som jobbar här i skolan, SKAFFA UTBILDNING! Maten här är = halvfabrikat, oftast i alla fall. Inte det vegetariska visserligen, men dom gör skitmat. Idag var det "broccoligratäng". Det var sönder kokta broccolis (som var som puré) och ostsås över. That's it! Det kallar inte jag mat i alla fall.
Mitt matkort har ju blivit spärrat med för tydligen har vi inte betalat en räkning. Svårt att betala en räkning när man inte fått den. Men det spelar ingen roll tycker jag, dom kan få fortsätta spärra mitt kort för det är inte värt 500 kr/terminen. Inte ifall maten är som den är. Då svälter jag hellre, allvarligt talat! (eller ja, ta med egen matlåda går ju också då förstås)

Låt henne va och kom med något nytt tack!

Snälla snälla förklara för mig vad journalisterna vill få ut med denna artikel.
För två år sedan så rakade Britney Spears av sig håret, det minns väll alla. Eller?

I alla fall, det är väll historia nu och alla har lagt det bakom sig. Men så kommer aftonbladet och tar upp det igen, men inte hur som hällst heller. Utan som smygreklam till Andreas Carlssons självbiografi! Allvarligt, ingen hade vetat om vem han var ifall han inte varit med i Idol-juryn. Och visst, han har jobbat med en hel del kändisar och är säkert jätte duktig, men de andra i juryn då? Är dom inte duktiga? För man hör ju inte särskillt myckt om dom. Eller jo Laila Bagge eller vad sjutton hon heter, henne hör man väll en del om men inte lika mycket som Andreas tycker jag.

Men tillbaka om artikeln. Hela artikeln går ut på att de berättar samma gammla saker om Britney. Hon rakar av sig håret och sedan krachar totalt och Andreas använder sedan detta för att ge reklam. Typ "Läs min bok för där berättar jag om allt jag var med om innan hon krachade!"


När ska folket gå vidare och faktiskt förstå att hon var ett totalt vrak
och det var (är?) synd om henne?


Någon mera i Sverige än jag som inte bryr sig något om denna Andreas och istället tycker mera synd om Brittney som ännu en gång får ta smällen när folket är girigt och försöker tjäna mera pengar än de redan har?


Andreas självbiografi.
Något som aldrig kommer hamna i min bokhylla i alla fall.
Hos er?


Måndag

Ååh så underbart!
Det är måndag, min favoritdag på veckan. Då helgen är slut och man äntligen får gå tillbaka till den underbara skolan. Så skönt! Jag trodde jag skulle dö ifall jag skulle ha en enda dag till med helg!

*suck*

Ja för de som inte fattade att jag var ironisk kan ju dricka några koppar kaffe och kanske vakna till lite, för gud vad jag inte vill vara i skolan just nu! Men jag ska försöka att fixa till allt i skolan innan det går helt åt helvet så jag ska inte sjukanmäla mig en enda gång denna vecka.



Måste bara säga att livet faktiskt kan vara lite rättvist ibland. Jag har ju inte datalektionen som resten av min klass så medan jag sitter vid en dator och surfar runt så sitter dom och skriver på prov!!
Yes!
Det bästa av allt är att jag har MVG i data för det var så lätt i gamleby och hade jag gått här så hade jag haft G om jag haft tur för här är det skitsvårt! Haha!


Nehe, ingen film ikväll heller

Gaah!
Tror ni jag har tittat på död snö idag eller?
NEJ!
Åååh!
Det har varit så mycket och sen så bara glömde jag bort filmen tillslut och nu hinner jag inte se den.
Nu blev jag ledsen.


Söndag 27/9

Nu har jag segat igenom hela söndagen också. *suck*
Skulle ju uppdatera idag men vet inte riktigt vad jag ska skriva. Har ju bara legat i min säng hela dagen så det finns ju inget att skriva om direkt.
Hmmm..
Ne finns inget att skriva, ni vet ju om att jag lever i alla fall.

Jag kan ju skriva att jag äntligen ska få se Död Snö! Bara tre månader sedan jag skrev att jag vill se den ju. Haha, seg man är!

Jaja, ha det bra.
Bye bye

.

Jag är ledsen för värdelös uppdatering.
I will be back in the morning, eller något.


Fredag!

Just nu är livet ganska bra :)
Tittar på Mars Attacks!, käkar nutella och gosar med kaninen.
Finns nog inget att klaga på just nu.
Ha en bra fredag!


Torsdag i bilder

Haha, intresseklubben antecknar!


Yes! Så fin jag är.
Med ett nytvättat hår som inte vill som jag vill och man känner sig allmänt trött för att klockan bara är tio över 6 så kan man se ut såhär. Jag gör det i alla fall.


Sen kom man ju till den underbara och älskade skolan Brinell *ironi för er som inte fattade*
Ojojoj vad kul! Speciellt när ingen annan är i skolan än och man får själv sitta vid en dator och underhålla sig själv. Som tur var kom Clara efter någon halvtimmer eller så, så helt ensam slapp man ju vara. Tur det!


(klicka för större bild)
Ja sen hade vi matte. Inte särskillt kul, men halva klassen var väck så det var ganska lungt och skönt. Sen på engelskan blev det intresant. Inte visste jag att jag hade en hemlig beundrare!
Alltid lika trevligt med beundrare och kärleksbrev. ;)

 
Sen var det media. Alltid lika roligt! Och så har vi äntligen fått våran första fotouppgift nu med!
Man ska ta 6 bilder med ett tema, redigera dom lätt på photoshop, skriva hur man gjorde, varför osv och sedan lämna in. Ett ganska stort arbete faktiskt. Jag ska ha temat Ensamhet och Svartvitt. Och självklart ska Clara vara modell.
Och på bilden, för er som inte ser, så är det en larv! Clara höll på att kliva på den när vi skulle från fotolektionen.
Hur frän var inte den då?
Tycker att jag borde tagit med den hem och haft som husdjur!


Ja sen har man letat vinterjacka (beslutångest!) och bara suttit i sofan och degat. Fattar ni hur skönt det är att inte ha läxor eller? Och käkat nutella har man med, mums!
Jag vet, jag är onyttig av mig. Mitt i veckan också! Men jag har mått riktigt dåligt denna vecka så jag tyckte att jag kunde få äta något gott.


Pappa: Men kan du inte se normal ut?
Jag: Vadå? Det ver jag inte hur man gör.
P: Men bara le!
J: Men varför det? Då kanske jag ser normal ut ju! Tråkigt!
P: *suck*

 <--- DÖÖÖD! känner jag mig som i alla fall.

God natt!


Ingen räddare i nöden

Skola, åååh så piss!
Snäll rädda mig någon.
Någon?
Hallå?
Nehe inte det.
Skit i att då!

Ingen räddare i nöden

Skola, åååh så piss!
Snäll rädda mig någon.
Någon?
Hallå?
Nehe inte det.
Skit i att då!

-Nej-

Nej jag orkar inte uppdatera idag.
Jag är inte på humör.
Mår piss.
Bye!

Tv - My very best friend

10 minuter efter att jag skrev förra inlägget kom jag på att True Blood är ju inte ikväll, det är ju i morgon!
Jaha då har man väntat förgäves då.
Men inte blev jag ledsen särskillt länge för jag hittade en rolig sak i tvtidningen.
På torsdag börjar en serie jag villjat se ett tag nu. Jag såg reklam på serien när den skulle börja i USA och den verkar vara precis i min smak. Vad är det då för serie?

Jo United states of Tara
Showtime är bra på att producera skruvade komedier och denna serie är inget undantag. Den handlar om en gift kvinna som har två tonårsbarn. Själv har hon en personlighetsstörning. Ibland är hon sig själv, Tara. Men ibland ändrar hon personlighet till Alice som är den perfekta hemmafrun som sätter tilltron till traditionella värderingar. Andra personligheter är Buck som är man och ett stort fan av öl och motorcyklar och T som är en marijuanarökande slampig tonårsflicka.



Den kommer att visas klockan 22:05 på kanal 9
.
Och sen upptäckte jag att på fredag (25/9) på kanal 5 klockan 21:00 visar dom Red Eye.
En film jag viljat se ett tag nu.
Amerikansk thriller från 2005.
Lisa Reisnert hatar att flyga men kliver ändå ombord på nattflyget till Miami. Det börjar bra för Lisas del. Till sin förtjusning upptäcker hon att hon fått platsen bredvid Jackson Rippner, samme man som hon småflörtat med i flygplatsens bar. Men det som först verkar vara ett sammanträffande visar sig snart vara noggrant planlagt. Bara minuterna efter att planet lämnat startbanan visar Jackson upp sitt rätta jag.

Och så kommer de visa Mars Attacks! på 6:an vid 22:00! Hur bra är inte den filmen liksom?
Amerikansk actionkomedi från 1996.
USA:s president får plötsligt kontakt med utomjordingar från Mars och ordnar ett möte med dem. Det visar sig snart att marsmänniskorna inte har fredliga avsikter. Beväpnade till tänderna och med ironiska leenden på läpparna invaderar de jorden - bara för skojs skull.

Parodi + Tim burton = Skitbra!

Det blir att blippa på fjärkontrollen som en idiot alltså ;)




Min tv-tablå

Mådag
Dexter (tv6 22:30)

Tisdag
-

Onsdag
True Blood (SVT1 22:00)

Torsdag
Criminal Mindes (kanal 5 21:00)
United States of Tara (kanal 9 22:05)

Fredag
-

Tisdag

Som vanliga dagar börjar dagen med att klockan ringer vid 5. Det är inte kul kan jag lova!
Fast idag gick det skitlätt! Jag var faktiskt ganska pigg, bara för att jag somnade redan vid 21-22 tiden igår. Problemet var bara att när man vaknade så kändes det som om man hade ett stort sår i hela halsen. Det gick ju inte ens att andas utan att det kändes som om man skulle dö av smärta! Och inte hjälpte te heller, gick inte ens svälja överhuvudtaget. Så det blev att sjukanmäla sig och gå och sova igen. Gick väll lite sådär men lite sömn fick man ju i alla fall.

Sen vid 7-8 tiden så akut ringde mamma till min mobil. Jaha då hade Martin "försovit" sig så mamma hade ringt till farmor och frågat ifall hon kunde köra Martin till skolan, vilket såklart hon kunde. Gulliga farmor. Men i alla fall, mamma akutringde mig och sa att jag var tvungen att prata med Martin och se vad som var fel. Han har inte gått en enda tisdag förens idag. Så det var ju bara att springa upp ur sängen och sitta vid frukostbordet och prata med Martin.

Som vanligt fick jag ju inte något särskillt ut från honom så det var bara att köra iväg han till skolan när farmor kommit. Sen var det ju lite lagom svårt att somna när man fått stressa upp ur sängen som en idiot bara 30 minuter tidigare. Så dagen bestod av att titta upp i taket, fixa headern och sitta och glo på datorn.

Sen vid näst sista lektionen hade Martin ringt farmor och bett henne hämta honom vid skolan. Då mådde han inte bra sa han, men jag känner honom. Han var "sjuk" och något var fel. Så det var ju bara att sätta sig ner på hans rum och prata. Efter 30-45 minuter så sa han äntligen vad det var! Det tar tid att försöka förstå och kunna hjälpa Martin, och det är bara jag i stort sätt som kan göra det här hemma.

Det var likadant när jag gick i Gamleby. Mamma och pappa ringde och frågade om jag inte kunde prata med Martin för dom kunde inte få ut något från honom, och självklart hjälper jag ju till! Så man fick sitta i Gamleby med telefonen och prata med Martin som var hemma här i Korsberga. Det känns ju lite jobbigt att han inte kan prata med mamma och pappa, men jag förstår honom och det känns ju faktiskt skönt ändå att han kan prata med någon!

Ja sen så har man bara gått och vandrat runt här hemma. Tittat på tv, lekt med datorn och haft allmänt tråkigt. Fattar ni hur långsamt klockan går när man har tråkigt eller? Och nu går man mest runt och väntar på att klockan ska bli 22 så man får titta på true blood. Har ju köpt mitt goda te igen så det blir att krypa ner i soffan och dricka "pepparkakste" (har inte en aning om vad det smakar egentligen, men det luktar pepparkaka i alla fall).
Mums!

Jaha, det var väll min tisdag.
Har ni gjort idag då?

Jaha, ännu en header

Precis, ännu en header.
Kommer jag någonsin bli nöjd?
Tror inte det.

Säg vad ni tycker!


*Lycka*

Efter jag är en såndär person som inte kan lämna tillbaka böcker i tid (bara för att jag inte hinner läsa ut dom) så jag tänker sluta låna en massa böcker från bibblan och istället köpa dom. Sen är jag också en sån där person som inte tycker om att läsa "vanliga" böcker utan tycker att pocket är 10 000 gånger bättre att läsa är det också en bra anledning till att köpa böckerna i stället. Sen sparar man ju pengar om man köper pocket istället för inbundna. ;)

Ska beställas på fredag (om jag kommer ihåg):




Är boken lika värdelös som filmen ger jag upp!
(och det är första boken va?)


 
Och jag tänker inte läsa den på svenska!
I stort sätt alla som läst böckerna är hur besvikna som helst
på översättningen på svenska då det både är gramatiska fel
och stavfel, vilket enligt dom förstörde hela boken.

(Eller även kallad "True Blood" boken)


Natti natti!

Jag är så trött just nu att jag somnar ganska så snart.
Så nu blir det film+sängen och sen äntligen sova!

God natt!

Skadeglädje är den bästa glädjen

Mohaha!

Just nu så står alla i min klass runt en gammal dator som de plockat isär och går igenom delarna. Själv så har man ju MVG i dator så jag sitter här på en dator och surfar runt.

Skadeglädje är den bästa glädjen ;)

Måndag

JAG HATAR MÅNDAGAR!!
GÅ OCH DÖ JÄKLA MÅNDAG!!
AAAAH!


Så, behövde släppa ut lite bara.
Ha det så bra! :)

Ny, hemsk, header

Okej min nya header är patetisk.
Jag verkligen hatar den!
Varför la jag då upp den?
Haha, jag vet inte. Kanske för att få tips?
För tips vill jag ha!
Jag vet att jag vill ha den något som den, men ändå anorlunda.

Snälla ge mig tips nu!

Är man stor och stark måste man vara snäll!

Och när jag ändå pratar om reklam måste jag ju utpeka den gulligaste reklamen också!
Alvedon reklamen. Allvarligt, jag tycker den är jätte gullig!
(bara för att jag är en liten tönt)
"Är man stor och stark måste man vara snäll"
Smart sagt! Okej alla ska vara snälla, men är man stor måste man faktiskt vara snäll.
Det bara är så :)
Haha, känner mig lite smått töntig när man sitter och tycker att alvedonreklamen är jätte gullig.






Irritations reklam

Jag blir helt knäpp när jag ser denna reklam!!
Åååh så störig den är!
Jag vet inte vad det är som får mig att bli så irriterad över en liten reklam, men irriterad blir jag i alla fall.
Snälla säg att jag inte är ensam om att tycka att det är den störigaste reklamen som visas på tv just nu.


Helt plötsligt blev "pop" så mycket bättre!

Clara tipsade mig om skivan Punk goes pop (volume two) och helt plötsligt blev pop så mycket bättre!
Känner ni igen låtarna? (skriv gärna en kommentar och gissa! :D)

1


2 (denna är nog svårast)


3


4 (okej denna måste ni kunna! den låter nästan exakt som innan så)


5


och sista
6


Lycka till!



Uppdatering!
Klick klick!

Ett steg till en bättre värld.

Jag har suttit här ett tag nu och funderat. Jag vill ju riktigt gärna ha en systemkamera och vill spara ihop till en, men vet ni vad. Jag tänker nog skita i det. Visst skulle jag få lite extra pengar så ska dom sparas men annars ska jag faktiskt försöka blir bättre av mig. Alltså skänka pengar osv.

1. Ska bli medlem på BRIS (har redan papprena hemma men har inte haft pengar att betala än)
2. Ska köpa denna t-shirt eller tunika hos A Good Tshirt. Båda tröjorna kostar 250 kr/st och 60% av priset skänks till Djurens rätt.
3. Jag ska skänka pengar till WSPA.
4. Ett HOPE-smycke från barncancerfonden (295 kr varav 150 kr går till barncancerfonden)
5. Jag ska kanske sälja rosa bandet (beroende på om det skulle funka i lilla korsberga).
6. Och sen sedan något annat jag kommer på senare.

Nu säger jag inte att allt detta kommer att ske under samma månad, det kommer inte pengarna räcka till. Men under året så :)

Vill man att världen ska förändras kan man inte sitta hemma i sin soffa och bara glo, då får man allt göra något åt det! Man kan inte tänka "jag orkar inte bry mig" eller "det sköter någon annan". Alla har ett ansvar att göra så att alla trivs här på jorden. Visst, man kanske inte kan göra allt, men man kan göra något!

Men även småsaker kan hjälpa. T ex ge växeln från att man har handlat i "lådorna" (kommer inte på namnet) som alltid står bredvid kassan. 5 kronor kanske inte är så mycket, men tänk om alla svenkar skulle göra det.
5 kr * hela sveriges befolkning (ca 9 215 021) = 46 075 105 kronor!

Jag tänker försöka sluta tänka så själviskt och tänka mera på andra och världen.
Någon som tänker göra det samma?
Det är inte så svårt! :)

Jag har gjort mitt val, har du?

Jobbig håltorsdag

Så störig dag idag!
Först så glömde jag bort tiden på morgonen så mattelektionen hann börja utan mig, så 20-30 minuters matte blev det bara. Sen så har jag ju redan ett långt hål då alla andra har datorkunskap (jag har ju redan MVG i det så jag slipper den lektionen ;) haha), men idag så är engelska läraren på kurs eller vad de

 

t nu var så jag har världens längsta hål nu! Hade det varit mediakunskap, matte eller engelska som sista lektionen så hade jag ringt och sjukanmält mig och sedan åkt hem. Men nu kan jag ju inte det!

Varför inte?
För att på medieproduktion så har vi fyra områden och vi har ju fyra lektioner i veckan så dom är fördelade på dom fyra lektionerna. Idag har vi fotografering, och är jag inte med där så har jag inget att jobba med i morgon då jag har grafiskt. Så det är bara att se glad ut och överleva.

Det jobbigast just nu också är att jag inte känner mig något pepp till att gå på fotolektionen för jag tycker inte om läraren. Hur lätt är det inte att skolka på den lektionen då?

Jag verkligen hatar skolan just idag! 

 


Dirty Dancing - Patrick Swayze



Som antaglien en hel del person känner till så har Dirty dancing skådespelaren Patrick Swayze avlidit i cancer och detta tänker SVT hedra med att visa filmen Dirty Dancing. Något jag absolut inte tänker missa! Jag tycker faktiskt filmen är himmla bra och jag äger den tyvärr inte så det blir att sätta sig i tv soffan med popcorn och mysa.

Filmen visas på fredag (18 september) klockan 22:00 på SVT1


   
Patrick Swayze (18/8 1952 - 14/9 2009)

Patric blev diagnoserad med pankreascancer i januari 2008.
Han dog, omgiven av sin familj, den 14 september 2009 57 år gammal.


RIP Patrick Swayze

 


Ja är man en klant så är man

Allvarligt?!
Jag lyckas skada benet när jag tar av mig skorna?
Ja det är nog dags att sitta ner och aldrig resa sig upp igen.

Ego ego ego!

Jaha, då sitter man här i skolan ännu en gång (är det inte fredag snart?) och som vanligt har man lite kul med camen. Haha.

  
Det är tur att man sitter själv i salen!

Okej, ni får leva med att jag inte orkar vara seriös helt enkelt. Men det är så jag är som människa, jag är inte särkilt seriös av mig ;)
Visst ja, jag var ju och klippte mig igår! Oj oj oj vad kort det blev! Men det växer ut det med. 

   
Jag vet inte hur man gör för att se normal ut så jag sket i det ;)

Och inga kommentarer om att jag är ego nu tack! 
Haha!
Ha det bra!

Glömsk och blåst?

Då var skolan över för idag.
Så himla skönt!

Fick ju gå till en pedagog då dom tror jag har läs- och skrivsvårigheter. Helt lungt faktiskt. Det var bara att läsa, dra sträck och skriva lite. Pedagogen sa att jag antagligen inte har dyslexi (stavning?) och det visste jag ju redan. Men sen l&s (orkar inte skriva läs- och skrivsvårigheter) var hon inte helt säker på om jag hade eller inte. Jag låg ganska på gränsen så det ska utredas mera. Men det tyder på att jag haft det men tränat upp mig själv för jag inte fick någon hjälp.

Sen misstänkte hon att jag hade fel på närminnet eftersom det lät som det tyckte hon när jag berättade om hur det var att skriva och läsa när jag var yngre. Så det ska också utredas.

*suck*

Jäkla problem man ska ha hela tiden då!
Haha, jaja. Det blir nog bra det här med.


Palla lektion

Hatar mitt schema just nu!
Orkar inte med Religion, funderar på att skolka.
Fast gör jag det så vet jag en som blir lagom förbannad + jag tror alla andra ska till lektionen så det är väll bara att bita ihop och gå på lektionen i alla fall.
ÅÅÅHH!!
Vill bara hem!

Tennis är en hälsofara

Jag har precis underhållt mina syskon utan att jag vetat om det. (min syster spelade upp en liten "teater" och visade mig hur jag såg ut)
Jag skulle bara pröva på Wii Sports och körde då tennis (körde först golf o sen baseboll men det var inte samma effekt). Jag lever mig visst in lite för mycket i spelet. Jag hoppar som en idiot, skriker åt bollen, slänger mig hit och dit, kastar nästan iväg kontrollen, slår så hårt att jag tror att armarna ska flyga av och hoppar upp och ner hela tiden. Mina syskon vågade knappt inte vara i samma rum för dom var livrädda att dom skulle få något på sig då jag slängde och hade mig som en idiot.

Nu är jag jätte svettig och kan inte rör armarna. I vänstra tror jag att jag sträckt något för det gör skit ont där och den högra är så slut att den bara hänger och dinglar. Halsen gör ont efter lite för mycket skrikande och benen är helt slut efter att jag hoppat upp och ner som en kanin. Ingen mer tennis för min del.

The X-Files ljudet

Låtar och ljud till skräck filmer och läskiga serier ska ju vara läskiga, det vet ju alla.
Tyvärr så tycker jag egentligen inte att någon lyckas särskillt bra med det men några som ändå lyckats rätt bra är dom som gjorde The X-files låten (eller Akriv X som det heter på svenska)
Usch!
Okej den är ju inte särksillt läskig eller så egentligen. Men när jag var mindre så var jag grymt lättskrämd när det gäller film & tv (vilket har ändrats lite) och jag såg något från den serien och blev rädd. Sen har det hängt med hela livet! Det spelar ingen roll hur många gånger jag hör den, eller om det så är mitt på dagen. Jag får ändå kalla kårar längs ryggen och måste stänga av ljudet för det är så obehagligt.

Jag fattar inte hur det kan hänga med mig än i dag. Jag kommer ju inte ens ihåg vad jag blev rädd för, jag bara kommer ihåg ljudet.

(varför skriver jag om detta? för jag råkade höra ljudet idag och fick lite panik för jag inte kunde stänga av ljudet)


Lille ninen Chip

Känner mig lite som världens sämsta matte/ägare till min kanin just nu.
Han hade fått världens tova där bak så det vara bara att börja klippa, tyvärr så såg han ju helt hemsk ut när halva han var långhårig och andra halvan korthårig. Ja det var bara att fortsätta att klippa så nu är min kanin korthårig. Visst det är väll inte så farligt (förutom att han ser ut som om han har varit med om en fruktansvärd olycka med rakapparaten) men det är ju det att jag inte borstat han tillräckligt så han fick världens tova i första hand. :(

Såhär såg han ut ganska så precis efter jag köpt han.  ---->
JÄTTElurvig


Sen har jag glömt att köpa burpellets till honom med så jag måste lägga i tidningspapper så länge i buren. Allvarligt, borde jag ha kanin egentligen?

(jag ska ta bild på han sen så ni får se han)



Inte så duktig idag

Igår kväll kändes det som om jag skulle vara jätte duktig nu när jag är ledig.
En joggingrunda, städa rummet, städa kaninburen och sedan gå och duscha stog på min lista. Men det verkar inte som om det blir något av det idag. Inte förens ikväll då kanske. Just nu har jag bara lust att se på film så det lär väll bli att ligga kvar i sängen och glo på något bra.

Varför är man så extremt lat för?

Ingen filmkväll, men en bra kväll i alla fall

Detta känns som en riktigt bra kväll/natt.
Här sitter man i sängen med sin laptop i knät och en stoor kall oboy i handen och tittar på Buffy the vampire slayer. Bredvid mig har jag en allt för tovig liten kanin som käkar knäckebröd och som också tycks tycka om denna kväll. Jag har en riktigt sån där "feel good"-känsla i hela kroppen och det känns underbart att det är studiedag i morgon!

Ikväll kanske man kan få gå och lägga sig med ett bra humör för en gångs skull!

Ska ses ikväll:


+ en skräckis, vet bara inte vilken än.


Söndag

Dagen idag har tillbringats i Jönköping.
Det kändes totalt onödigt! Fattar ni hur tråkigt det är att vandra omkring där och ha 0 kr i fickan eller? Sen blir det ju inte bättre av att småsyskonen handlar då dom nyss fyllt år och fått pengar. Visserligen så gick vi ju in på ikea och där tittade vi lite på sängar eftersom jag ska köpa en ny till hösten/vintern. Men annars så kändes det som om jag lika väl kunde stannat hemma.

Denna söndag känns som helt bortkastad idag alltså.
Fast det gör inte så mycket, för jag har studiedag i morgon!
Hurra!


Sjukan

Igår fick man göra ett litet besök på akuten och vid halv 3 (tror jag det var) inatt.
Allt började vid sex tiden när jag skulle åka hem från vetlanda. Helt plöttsigt kände jag att jag hade ont i magen. Tänkte inte så mycket mera på det utan gjorde som vanligt. Satt vid datorn och slappade efter jag kommit hem. Då var det fortfarande inte så farligt, men sen när man reste sig upp var det värre.

Ni vet dom där stackars små tanterna som alltid går över övergångsställerna när man har brottom?
Ni vet dom som nästan går dubbelvikta och går saktare än en snigel?
Så var jag igår!
Det gick inte att gå upprätt för det gjorde allt för ont och det gick bara att ta myrsteg, annars gjorde det skit ont det med.

Det gjorde så j*vla ont att jag trodde jag skulle dö där ett tag. Det gick knappt att äta heller får då känndes det som om jag skulle spy upp allt igen.

Vid 10-11 tiden på kvällen sen blev det att åka till akuten efter att jag inte pallade mer och började gråta för jag hade så himla ont. På akuten var det, som tur var, knappt inget folk så vi fick komma in efter bara en kvart. Där fick jag träffa undersköterska, sjuksköterska och någon läkare. Dom klämde, kände, tog urinprov och blodprov. Det var inte särkillt kul att ta blodprov eftersom jag är så grymt rädd för nålar (som vissa kanske vet). Lite panik och så, men det gick efter många om och men.

Ett tag trodde dom att jag var gravid och att något gått snett i kroppen. Ja sa till dom att det var omöjligt, men dom var tvungna att kolla efter i alla fall. Självklart var jag inte gravid, men det var nästan så att jag började tro på det. Jag menar när alla tror att man är gravid så är det nästan så man själv tror på det. Haha

Men efter lite tester och en hel del väntan så upptäckte dom att jag var 100% frisk. Förutom att jag hade ont, var blek och hade feber, men annars var det inget fel. Så det var tankar på att lägga in mig men sen kom vi fram till vad det var. Jag har ju haft liknande problem innan (dock inte så ont som jag hade denna gång) och jag har endel problem mensen så då fick vi fram en förklaring. Ägglossning.

Allt denna smärta, feber och sedan sjukhusbesök pga att mensen snart kommer?!
Ja det var problemet. Något gick lite snett i kroppen helt enkelt och så fick jag åka till akuten. Tydligen var det ganska vanligt att man någon gång i livet som tjej kan få problem med det, men ändå!
Det kändes lite lagom fånigt när man skulle åka hem kan jag lova, men nu har man ju ett svar på vad det var i alla fall.

Nästa gång jag åker till sjukan så ska fan läkarna skita i vad det är för sår på mina armar!

Music for this weekend


The Subways - Shake! Shake!



Cobra Starship - The City is at War



The All-American Rejects - Real World


Fredag!

Ville bara säga en sak:

ÄNTLIGEN FREDAG!!


Jag och Clara hade lite tråkigt på medielektionen idag bara


Bästa klippet någonsin?

Jag brukar inte titta på idol, men denna gång var jag glad att jag inte missade detta.
Det är OMÖJLIGT att inte börja skratta!

Vill inte idag

Jaha, då sitter man här i skolan igen.
Detta är dator nummer fyra jag sitter på, ingen av skolans dator tycks tycka om mig!
*suck*

Gick och la mig påtok för sent igår och så kunde jag inte somna så mina timmars sömn inatt är lätträknade. Hade det inte varit så att jag haft medieproduktion idag eller att mamma strypt mig ifall jag varit hemma så hade jag sjukanmält mig och sovit halva dagen.

Trött+ont i halsen+ont i örat+orkar inte bry mig om skolan= Ja inte en så jäkla bra kombination i alla fall.

God natt, eller nått

Den enda lektionen som känns någorlunda rolig att gå på i morgon är Medieproduktion.
Hurra, den ligger sist!
I morgon ska mamma ringa läkaren (om hon kommer ihåg) och fixa tid med. Varför? Därför jag ännu en gång håller på att få knölar (tredje gången detta händer nu) och jag har ont i vänstra örat och haft i sådär 1½ vecka.
Och varför är jag vaken nu för egentligen?
Inte ens jag vet.
-depphumör-
Ne usch nu måste jag sova.
God natt.

Godissug!

Nu har man legat i badet och segat. Underbart skönt! :D
(Varför äger inte jag ett badkar för?!)

Mätt och belåten är man med efter middagen, det enda problemet är att jag är så godissugen att jag dör! Min faster sa innan hon gick hemmifrån att hon var godissugen, tror ni inte att jag också blev det eller?
Jodå det blev jag allt, jätte mycket också!

Hur är det tänkt att man ska överleva detta nu då?

Jaja, nu ska jag titta på Hot Fuzz i alla fall och hoppas att godissuget försvinner.

Ska ni göra ikväll?


Blogg under reparation

Nej det är inte fel på eran dator eller internet. Det är min blogg.
Jag försöker fixa så den är en aningen bredare, men det funkar ju lite sådär halvt bra kanske.
Jag kan berätta att jag inte har en blekaste aning om vad jag håller på med så detta ska bli välldigt spännande att se vad som blir av bloggen när jag är färdig. (och ja, desig kommer, den är bara inte klar ännu)


Shawn of the dead & Hot fuzz

Jag är sjukt besviken på tvn ikväll!
Inget värt att se ju.
Visst Överlevarna är ju ikväll, men aldrig att jag tänker se det igen. Segt som bara den var programet. Ikväll blir det nog film istället! Frågan är bara vad.
Jag känner mig ju inte riktigt hemma i fasters filmhylla så det blir nog att rota runt endel och se vilka fynd man kan hitta. Och skulle jag inte hitta något jag är sugen att se på så är ju alltid Hot Fuzz och Shawn Of the Dead två säkra kort.

Shawn Of the Dead

Filmen Shaun of the Dead är en "romantisk zombie-komedi" från 2004 och beskrivs som en hyllning till zombiefilmer i allmänhet. Filmen är en skräck-komedi där våld och blod framställs på ett komiskt sätt, som en något mildare Splatter-film.

Shaun (Simon Pegg) och hans bästa vän Ed (Nick Frost) spenderar största delen av sin lediga tid på lokalpubben "The Winchester". En kväll bestämmer sig hans flickvän (Kate Ashfield) att göra slut, eftersom Shaun inte gör något med sitt liv. Shaun bestämmer sig för att göra något åt sitt liv för att kunna bli ihop med sin flickvän igen och försöka komma överens med sin styvfar (Bill Nighy).

Tyvärr så bestämmer sig de döda att vandra på jorden på samma gång och vad som följer är en zombieinvasion som försätter landet i kaos. Shaun flyr tillsammans med sina vänner till den sista utposten som han känner till: The Winchester.



Hot Fuzz

Hot Fuzz är en brittisk actionkomedifilm från 2007.

Nicholas Angel (Simon Pegg) är en av de bästa poliserna i London, med 400% fler gripanden än någon annan polis. Han är för bra och får andra poliser att framstå som dåliga. Därför skickas han till den sömniga staden Sandford.

Här möter han Danny Butterman (Nick Frost), en annan polis som är son till polischefen Frank Butterman (Jim Broadbent). Danny är ett stort fan av actionfilmer och tror att hans nya partner må vara en riktig "bad boy" och hans chans att uppleva livet av skottstrider och biljakter han längtar efter. Men Angel tror inte på honom och beskriver det som bara fantasi.

Men när en serie av mord inträffar i staden förstår Angel att det är något som är fel. Nu måste de försöka att försöka lösa morden innan det är för sent.



(O ja, jag är mycket lat och kopierade bara infon om filmerna, men det får ni leva med)

Sjukanmäld

Nu sitter man här i fasters soffa och är sjukanmäld.
Skönt!

Vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu, men jag har läxor och ett prov att plugga till så det är väll vad jag ska göra ikväll i alla fall. Nu får man väll stänga på någon bra film och glo.

Haha, såååå onödigt inlägg så det inte är sant ;)


Muntergök

Idag känner jag mig såhär glad:
(ursäkta för extremt ful bild)
Anledning till mitt muntra humör:
1. Endast 4 timmars sömn
2. En mage som är i uppror och låter mer än andra världskriget
3. En mage som gör grymt ont!
3. Dålig hårdag
Funderar på att sjukanmäla mig och sticka till faster och lägga mig.

Måndag tv-kväll

Överlevarna
TV4 (21:00)

Första avsnittet verkade jätte spännande, sen vid andra svalnade allt lite. Nu är det dags för tredje. Hoppas det inte svalnar mer nu! Gör det de så finns det stor risk att jag somnar.

Dexter
TV6 (22:30)

Missade förra avsnittet och glömde bort att se reprisen igår så jag har inte en aning om vad som händer nu! Jobbigt jobbigt!
Men Dexter är alltid lika bra så jag tänkter inte missa igen i alla fall!
Någon som såg förra avsnittet som kan berätta vad som hände?

2 låtar

På högsta volym just nu:


Eyes Set To Kill - Heights


Skillet - Hero

Fräch man känner sig då

Jonna kom precis hem med en massa kompisar och jag ser ut såhär:

Pyjamasbyxor
Linne
Skitig långarmad (tur att det inte syns på bild)
Ovårdat hår (syns inte heller som tur är)
Fet hy
Jag är bara människa

Pricken över i:t hade ju varit ifall jag inte duschat igår och kommit med skitigt hår i en slarvig tofs. Och sen har jag varit världens sämsta dotter och inte ställt in disken i diskmaskinen trotts att vi har världens berg på diskbänken och inte tvättat tvätten trotts det är berg lite här och där med tvätt.

Märks och syns det att jag är på depp humör eller?
Nu ska jag ta och dricka lite te och titta på halvtöntiga Yrrol och Robert Gustavsson så kanske man kan bli på något bättre humör i alla fall.


Skola?

Just nu ligger jag i sängen och funderar på om det är värt det att stiga upp och gå till skolan.

- lista
Jag är trött
Jag orkar inte gå i skolan idag
Orkar inte somna i bussen igen
Har inte lust att träffa klassen
Vill inte ha dessa miljoner håltimmor jag har idag
Känner mig inte på humör för att gå och trängas i massa koridorer och sen sitta i kalla klassrum och lyssna på en tråkig lärare

+ lista

hmm..

?


Sängen vann.
God natt!


Anmäla sig?

Jag vet att jag aldrig skulle gå vidare eller så, men det skulle ju vara en kul grej att anmäla sig.
Men jag vet inte om jag ska göra det. Jag passar ju kanske inte på något av deras punkter så.
Fast vad har man att förlora? Jag är ju redan berädd på att inte bli antagen så vafan?
Äsch jag vet inte. Det blir att prata med mamma i morgon.

http://www.veckorevyn.com/models/

Sov så gott nu!

Planer

Planer till kvällen:

Duscha
Titta på Dark Angel, Angel och ev L Worl
Sova

Sen är det dags för skola igen :(
Någon som längtar eller?

Update

Igår var man på liseberg då.
Kul som vanligt men idag känner man ju sig lite lagom död, fast det är väll något man får leva med. ;)

Idag så har man mest legat i sängen och tittat på film. Jag lovar att idag har jag inte rört mycket på mig. Man känner sig lite lagom slö nu ju, men jag antar att jag tar igen det någon annan dag. Ibland måste man få ligga still lite också (idag om något kunde jag ju ha fixat designen och så gjorde jag inte det!).

Jag har inget att skriva här idag egentligen, bara gick in i alla fall.
Ha det bra!

Någon som upptäckt knappen föresten?
Tryck på den! :)
Jag uppdaterar den så snabbt jag bli trött på låten och så snabbt jag orkar.

Man vet inte vad saknad är förens man upplever den

       

 

Gamleby <3


Men är det något jag saknar så är det denna tjej! 
 
Ta hand om dig! <3


Fredag

Jaha då har man haft lite kalas för syskonen då.
Själv så var man helt död efter en hel veckas dålig sömn och stress så jag slocknade ganska snabbt i föräldrarnas säng. Det var välldigt lyckat jag hade somnat med för jag käkade klubba då med så jag hade somnat med den i munnen. Haha. Orkade inte ens ta ut den när jag vaknade till, fast det gjorde pappa åt mig och då hade jag visst blivit tjurig på han och skällt ut han lite och somnat om. Inget jag minns i alla fall.

Jag sa inte ens hej då till gästerna för då sov jag.
Jag måste ju vara det roligaste "värden" någonsin eller hur?

Nu ska man snart försöka sova igen i alla fall. I morgon är det ju liseberg som gäller.
Jag har lovat min lillasyster att gå i spökhuset. Jag som sa att jag ALDRIG skulle in där igen. Jag kommer kissa ner mig när jag är där inne!
Bara för att jag är feg.


*håller tummarna för sol i morgon!*

Nu ska jag läsa vidare på bloggar, prata lite med Jennie och sen ska jag sova.
God natt! :)

Kall och blöt

Våran über snälla idrottslärare skickade ut oss i regnet på idrotten bara för det regnade inte för STUNDEN!
*suck*
Jag som glömt idrottskläder fick gå med mina vanliga kläder så jag måste vara dygnsur i ca 2 timmar till, minst.
Hurra!

Pengar

Jag fattar verkligen 0 när det gäller Mac datorer. Hur är det tänkt att jag ska överleva i tre år med dessa datorer?
Fast dom är riktigt roliga så jag funderar nästan på att skaffa egen. Fast först ska pengarna gå till en systemkamera och piercing.

Pengar, pengar, pengar.
*suck*

Nu ska jag fortsätta klicka på knapparna och se vad som händer.
Ha det bra :)

My new drug

 

BILLY TALENT LYRICS

"Red Flag"


Cast off the crutch that kills the pain
The Red Flag waving never meant the same
The kids of tomorrow don't need today
When they live in the sins of yesterday
[x2]

Well I've never seen us act like this
Our only hope is the minds of kids
And they'll show us a thing or two

Our only weapons are the guns of youth
It's only time before they tighten the noose
Then the hunt will be on for you

The Red Flag waving never meant the same
no...
The Red Flag waving never meant the same

Cast off the crutch that kills the pain
The Red Flag waving never meant the same
The kids of tomorrow don't need today
When they live in the sins of yesterday
[x2]

Like the smallest bee packs a sting
Like a pawn checkmates a King
We'll attack at the crack of dawn

Build a ladder if there's a wall
Don't be afraid to slip and fall
Speak for yourself or they'll speak for you

The Red Flag waving never meant the same
no...
The Red Flag waving never meant the same
Go!

Cast off the crutch that kills the pain
The Red Flag waving never meant the same
The kids of tomorrow don't need today
When they live in the sins of yesterday
[x2]

Like a fire
Don't need water
Like a jury
Needs a liar
Like a riot
Don't need order
Like a Madman
Needs a martyr

We don't need them [x8]

Cast off the crutch that kills the pain
The Red Flag waving never meant the same
The kids of tomorrow don't need today
When they live in the sins of yesterday
[x2]

(We don't need them, we don't need them) Cast off the crutch that kills the pain
(We don't need them, we don't need them) The Red Flag waving never meant the same
(We don't need them, we don't need them) The kids of tomorrow don't need today
(We don't need them, we don't need them) When they live in the sins of yesterday

We don't need them


Jäkla sovmorgon då!

Pga en hemuppgift som låg hemma på datorn och att jga glömt grejerna hemma så sov jag inte hos faster. Detta gjorde så att trotts att jag inte börjar första lektionen förens vid 10:00 fick jag allt stiga upp vid 05:00 (okej 05:30, men väckarklockan började vid 5). Lite lagom kul, speciellt när man kommer till skolan tio i 8 och man vet att man måste sitta och glo i 2 timmar.

Suger det att pendla eller vad?

True Blood

Någon mer som följer?
(Efter lite klagomål så har dom fått youtube-klippen att funka igen!)

Sång: Jace Everett, "Bad Things"


Criminal Minds & Buffy



10 september är tvn min av två anledningar.

1. En ny säsong av Criminal Mindes (kanal 5, 21:00)
2. Buffy the Vampire Slayer börjar (tv 400, 16:25)

Den som försöker sno tvn blir nerknuffad från soffan.
Jag ska se!



Trååååååkig dag!!

Onödig dag idag egentligen. Vi hade bara en lektion, den andra var inställd och den tredje var det bara lekar som tvåorna fixat åt oss. Hmm.. ja jag har verkligen inget att skriva om idag. Det har varit en otroligt händelselös dag idag egentligen.

Lektion
Nästan joggning ner till stan
Kinaresturang med Clara
Nästan jogging upp
Lekar & förvirring
Fika
Tåg hem

Det är hela min dag då.
Någon som haft roligare eller?

Vad ska man göra om man inte själv vet vad man vill?

Asså just nu finns det nog ingen mer förvirrad person än mig.
Jag vet inte hur jag ska göra med saker och ting just nu.

På ett sätt vill jag, men på ett sätt inte.
Åh! Jag förstår mig inte på det här!
Jag förstår mig inte på mina egna känslor.
*suck*

Vafan ska man göra?

(Jossan du kanske är den enda som fattar vad jag menar i detta inlägg)

RSS 2.0